Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΟΝΔΟΥΡΑ:Γενική απεργία, κινητοποιήσεις και καταστολή.




Οι αγώνες του FNRP στην Ονδούρα  συνεχίζονται παρά τις δολοφονίες στελεχών του όπως την πρόσφατη δολοφονία του  Χάιμε Ντονάιρε.

Η καταστολή συνεχίζεται αμείωτη και φονική στην Ονδούρα, όμως το λαϊκό κίνημα δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης. Χτες, το Εθνικό Μέτωπο Λαϊκής Αντίστασης - FNRP και διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν καλέσει σε γενική απεργία ενάντια στη φονική καταστολή της απεργίας και του αγώνα των δασκάλων, αλλά και ενάντια στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Πορφίριο Λόμπο Σόσα που συνιστά επίθεση και στα πλέον στοιχειώδη.
Διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί για την πρωτεύουσα Τεγκουσιγκάλπα, το Σαν Πέδρο Σούλα και άλλες πόλεις, ενώ οι δάσκαλοι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Οι δάσκαλοι που απεργούν ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της Παιδείας αλλά και διεκδικώντας δεδουλευμένα μηνών που κατακράτησε παρανόμως η κυβέρνηση συνεχίζουν την απεργία διαρκείας που έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου παρά το τελεσίγραφο του πρόεδρου Λόμπο ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις σε όποιον δεν επιστρέψει στη θέση έως τις 4 Απριλίου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κηρύξει παράνομο και το συνδικάτο τους. Παράλληλα, διαδηλώσεις αλληλεγγύης είχαν προγραμματιστεί για χτες στις ΗΠΑ, στο Λος Αντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο την Ουάσινγκτον και άλλες πόλεις.

Τέλος, δολοφονήθηκε από «άγνωστους ενόπλους» ο Χάιμε Ντονάιρε, στέλεχος του συνδικάτου SITRARENAPE και συντονιστής του FNRP στην κοινότητα Μίνας ντε Ορο.

Πηγή:www.rizospastis.gr

1 σχόλιο:

Ikarialab είπε...

ωραια γκομενα