Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αλέξης Τσίπρας: «Λαϊκής μειοψηφίας» η κυβέρνηση


Οι μηχανισμοί διάσωσης που υιοθετήθηκαν από την Ε.Ε. «οδηγούν τους λαούς στην εξόντωση, στην κοινωνική χρεοκοπία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τη σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας. Υποστήριξε ότι η Ελλάδα οδηγείται ολοταχώς στη χρεοκοπία, «το 2013 ή και νωρίτερα».
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι έχουν κάνει το ψέμα εργαλείο άσκησης πολιτικής, εκτίμησε ότι το Μνημόνιο έχει καταρρεύσει και δήλωσε ότι η επιμήκυνση του δανείου της τρόικας και η δέσμευση για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ αποτελούν ενδείξεις ότι η αναδιάρθρωση του χρέους έχει ξεκινήσει.

"Σε  κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι αυτή η Βουλή, με αυτή τη σύνθεση, που εξελέγη σε τελείως διαφορετικές συνθήκες τον Οκτώβρη του 2009, δεν νομιμοποιείται να επικυρώσει ένα τόσο σκληρό πακέτο μέτρων", τόνισε για την οικονομική πολιτική της περιόδου 2012-2015.
Ο συντονιστης της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Θεωνάς αναφέρθηκε εμμέσως στην αντιπαράθεση του κόμματος με τον Θόδωρο Πάγκαλο, υποστηρίζοντας ότι "η στοχοποίηση ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στοχοποίηση ενάντια στους αγώνες".
Ο Γ. Μπανιάς, προανήγγειλε πολιτικές πρωτοβουλίες, με τη διεξαγωγή συνεντεύξεων τύπου περιοδειών και συγκεντρώσεων στις πρωτεύουσες όλων των περιφερειών της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: