Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ για την επέμβαση στη Λιβύη, 21/3/2011



Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη και την απαράδεκτη άμεση εμπλοκή της χώρας μας, την οποία η «κυβέρνηση» Παπανδρέου έχει καταστήσει ξέφραγο αμπέλι και βάση δολοφονικών επιδρομών. Ο χρεοκοπημένος Παπανδρέου και το κόμμα του, αφού επί δεκαετίες συνεδρίαζαν αγκαλιά με χασάπηδες τύπου Μπεν Αλί και Μουμπάρακ στη «σοσιαλιστική διεθνή», κι αφού «τιμώρησαν» το Ισραήλ για τις σφαγές στη Γάζα με… αναβάθμιση της πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας, ξαφνικά κόπτονται για το λαό της Λιβύης – και συμμετέχουν στο νέο έγκλημα με φρεγάτες, AWACS και παροχή των αεροδρομίων της χώρας (για αυτό, λεφτά υπάρχουν).

Οι πραγματικοί στόχοι των δυτικών επιδρομέων είναι: Πρώτο, να σπάσουν το μέτωπο των εξεγερμένων αραβικών λαών και να τους ξαναθέσουν υπό έλεγχο, ακριβώς επειδή σήμερα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι κινούνται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι πριν ένα χρόνο – και το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν είναι η αντικατάσταση των παλιών δικτατορικών καθεστώτων από νέες μπανανίες υπό τον άμεσο έλεγχο των δυτικών πολυεθνικών. Δεύτερο, να καταλύσουν την ανεξαρτησία χωρών, μετατρέποντάς τις σε τραπουλόχαρτα στα χέρια της Δύσης για να βάλουν άμεσα και πιο σίγουρα χέρι στα πετρέλαια της περιοχής. Σ’ αυτά τα σχέδια διευκολύνονται από τον πλήρη εκφυλισμό των καθεστώτων που αναφέρονταν στον παναραβικό εθνικισμό.
Εκμεταλλευόμενες την εξέγερση εναντίον του Καντάφι, και με την ανοχή ή και αρχικά υποστήριξη άλλων δυνάμεων όπως η Ρωσία, η Κίνα και ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εκπροσωπεί επάξια τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής, οι Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές υφάρπαξαν μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων». Με βάση αυτή την απόφαση βομβαρδίζουν και γενικεύουν τη διεθνή αταξία στα πλαίσια της κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Για μια ακόμη φορά η «ανεξάρτητη και ενωμένη Ευρώπη» αποδεικνύεται ένα τραγικό ανέκδοτο, με τον Σαρκοζί από τη μια να προσπαθεί να διασωθεί από τα σκάνδαλά του αναβιώνοντας το όραμα της … Γαλλικής Αυτοκρατορίας, και τη Μέρκελ από την άλλη επικεφαλής μιας Γερμανίας που έχει αφεθεί εκτός της νέας «διευθέτησης». Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ συμμετέχουν, ώστε να μπορέσουν να βάλουν πόδι αντικαθιστώντας το γαλλικό ιμπεριαλισμό, ενώ ταυτόχρονα φοβούνται το άνοιγμα ενός τρίτου μετώπου μετά το Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: