Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΚΟΕ: Δελτίο τύπου για την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο, 22/3/2011


2011_03_21_syros
Πόλη υπό κατοχή θύμιζε χθες η Ερμούπολη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού του μνημονίου. Είναι τόση η αγανάκτηση και η οργή από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα που ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του δεν μπορούν να δώσουν πουθενά τη θεατρική παράσταση “υπερασπίζομαι τη χώρα και τον λαό από τη χρεοκοπία”.

Η κυβερνητική κουστωδία αντιμετώπισε αντικυβερνητικά συνθήματα και μαζικές διαμαρτυρίες από μαθητές, φοιτητές και πολίτες:  "Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ", "Έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ", "Κλέφτες, κλέφτες", "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και βαράει το λαό", «Γιώργο φύγε από την Σύρο».

Η πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης είναι προφανής. Σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιά, νησί, ο λαός δεν ανέχεται τους πολιτικούς που τον οδήγησαν στην πτώχευση.
Δεν ανέχεται ακόμα τις αρλούμπες του κυβερνητικού εκπροσώπου για “απόπειρες τρομοκράτησης της κυβέρνησης”. Θα ήταν για γέλια αν δεν εξαγρίωναν μέχρις απελπισίας όσους τον ακούνε.
Η κυβέρνηση της τρόικας και των χρηματαγορών προσπαθεί να μεταμορφωθεί από συνειδητός θύτης σε αθώο θύμα.
Οι εντεταλμένοι της Μέρκελ, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, που κατέχουν όλα τα κανάλια και τις εφημερίδες, και πιπιλίζουν κάθε βράδυ το μυαλό μας, παρουσιάζονται συκοφαντημένοι και φιμωμένοι.
Η κυβέρνηση των ΜΑΤ και των χημικών αερίων, παριστάνει την κυνηγημένη.
Υ.Γ. Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουμε τις νέες δηλώσεις του κυβερνητικού αντιπροέδρου για τον Σύριζα, για τους μετανάστες που μίσθωσε και τους έστειλε στη Σύρο, για τον ηρωικό αγώνα που δίνουν από κοινού η καταπιεζόμενη κυβέρνηση και η υπόδουλη τρόικα, για την αγωνίστρια Μέρκελ και τον αντιεξουσιαστή Στρος Καν... Όσο πιο άγρια είναι η πολιτική τους τόσο πιο θρασείς οι πολιτικοί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: