Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μπαχρέιν: Επεισόδια σε διαδηλώσεις


AFP
Αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα προκειμένου να απωθήσουν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές και να εμποδίσουν τις συγκρούσεις με υποστηρικτές της μοναρχίας κοντά στο βασιλικό ανάκτορο της Μανάμα στο Μπαχρέιν.

Διαδηλωτές έριχαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν λάβει θέση μεταξύ των δύο πλευρών, των χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών και μερικών εκατοντάδων υποστηρικτών του καθεστώτος στη συνοικία Ράφα.
Οι φιλομοναρχικοί, οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια, είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί στο σουνιτικό τομέα της Ράφα για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν.
«Ζήτω η μοναρχία του Μπαχρέιν» και «Ο λαός θέλει τον Χαλίφα μπεν Σαλμάν» (τον πρωθυπουργό την παραίτηση του οποίου ζητά η αντιπολίτευση) φώναζαν οι συγκεντρωμένοι. «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», απαντούσαν από την πλευρά τους οι αντικυβερνητικοί, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν λουλούδια που προσπάθησαν να τα προσφέρουν στους αστυνομικούς.
Τα κυριότερα αντιπολιτευόμενα κόμματα του Μπαχρέιν, μεταξύ των οποίων και το ισχυρό σιιτικό κίνημα Wefaq, είχαν ζητήσει την Πέμπτη να ματαιωθεί η διαδήλωση, σε μια προσπάθεια να κατευναστεί η ένταση μεταξύ των δύο θρησκευτικών δογμάτων.
Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: