Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΠΑΜΕ: Θεριεύει η ανεργία


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη καταδικάζουν μαζικά στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση 100δες χιλιάδες εργάτες και εργάτριες.

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής το ποσοστό της επίσημης ανεργίας εκτινάχθηκε στο 14,8 % περίπου 740.000 εργαζόμενοι έχουν καταδικαστεί από την πολιτική τους στην ανεργία και την πείνα.
Το μεγάλο μακελειό γίνεται στους νέους- νέες 15- 24 ετών που το ποσοστό ανεργίας φτάνει το 39%!!! Στις ηλικίες 25- 34 ετών το 21%!!.
Επίσης μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής είναι και οι γυναίκες που τα ποσοστά ανεργίας φτάνουν στο 18.7%.
Να τα αποτελέσματα της άθλιας πράσινο- γάλανης πολιτικής τους. Να τα έργα της δράσης της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και του υπόλοιπου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, στήριγμα της πολιτικής του κεφαλαίου. Να ποιος πληρώνει τη νύφη.
Να γιατί το σύνθημα καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία πρέπει να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου- εργαζόμενης.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες, το κάθε σωματείο των εργαζομένων και την κάθε οργάνωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε συνεχή αγωνιστικό πόλεμο μέχρι να συντρίψουν την αντεργατική πολιτική. Να δυναμώσουν πιο πολύ τους δεσμούς τους με τους ανέργους, τις γυναίκες, τη νεολαία δίνοντας βάρος στην οργάνωσή τους στους τόπους δουλειάς, στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Να παλέψουν για τον διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις εργατικές λαϊκές ανάγκες.
Τον δρόμο που στην άκρη του θα βρίσκεται η κοινωνία χωρίς ανέργους και πεινασμένους χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: