Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.Ανακοίνωση για τη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ


Η ΕΕ του κεφαλαίου είναι κοινός εχθρός των εργαζομένων σε Ελλάδα και Γερμανία
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ σε πρόσφατη διαδήλωση στο Βερολίνο, προς τιμήν των Λούξεμπουργκ - Λίμπκνεχτ

«Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Α. Μέρκελ: Κοινός στόχος τους να τελειώνουν με τα δικαιώματα των εργατών σε Ελλάδα και Γερμανία». Αυτό ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Γερμανία η ΝΟ Γερμανίας του ΚΚΕ.Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Η κυβέρνηση, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο και σε συνάντηση που θα έχει με την καγκελάριο της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, έρχεται να επιβεβαιώσει την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί. Ο κ. Παπανδρέου έρχεται να διαβεβαιώσει τα γερμανικά μονοπώλια ότι η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα συνεχιστεί επιδιώκοντας να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.
Δεν είναι τυχαίο ότι στη Γερμανία έχουν εφαρμοστεί αυτά τα μέτρα πολλά χρόνια πριν από την κρίση, και τώρα αυτά εντείνονται ακόμα περισσότερο με νέες περικοπές εργασιακών, ασφαλιστικών, κοινωνικών δικαιωμάτων, απολύσεις και φούντωμα της ανεργίας!

Η πολιτική φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατών, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., CDU - SPD - FDP, σε Ελλάδα και Γερμανία υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Στόχος τους κοινός είναι η παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και η συνεχής αύξηση των κερδών των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.
Οι Ελληνες εργάτες μετανάστες συντάσσονται και στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης μπροστά στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη. Κι εδώ στη Γερμανία οι Ελληνες μετανάστες είναι ανάγκη να μπουν στην πρώτη γραμμή της πάλης με την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Γερμανίας για να δυναμώσει η υπόθεση της ανασύνταξης του ταξικού εργατικού κινήματος, να οργανωθεί μαζικά η πάλη.
Η μόνη διέξοδος που αντιστοιχεί στα λαϊκά συμφέροντα και μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες βγάζοντας συμπεράσματα από την προηγούμενη σοσιαλιστική οικοδόμηση, είναι η λαϊκή εξουσία, ο σοσιαλισμός. Ο σοσιαλισμός σε λίγες δεκαετίες εξασφάλισε το δικαίωμα στην εργασία για όλους και έλυσε προβλήματα τα οποία βασανίζουν τους λαούς στον καπιταλισμό για αιώνες. Γι' αυτή τη διέξοδο παλεύουν οι κομμουνιστές. Αυτό είναι το μέλλον των λαών απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Σε αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε αταλάντευτα, ανυποχώρητα».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: