Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

22:15: Ενθουσιασμός επικρατεί αυτή την ώρα στην κατάμεστη πλατεία Ταχρίρ παρά τις αντικρουόμενες φήμες και πληροφορίες για το αν θα φύγει ο Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.


Από την www.enet.gr

Στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί τις επόμενες ώρες ο Χόσνι Μουμπάρακ από τη θέση του προέδρου της Αιγύπτου αναφέρονται διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Μήνυμα στον Αιγυπτιακό λαό ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη «συντεταγμένη και γνήσια» μετάβαση στη Δημοκρατία έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Σε δηλώσεις του στο Reuters στέλεχος της αιγυπτιακής κυβέρνησης ανέφερε πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί σύντομα, ωστόσο η εικόνα κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη είναι, με τον υπουργό Πληροφοριών να διαψεύδει τα περί παραίτησης του Αιγύπτιου προέδρου.
Λίγο νωρίτερα, αξιωματούχος του αιγυπτιακού στρατού δήλωσε στους διαδηλωτές που παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ πως "όλα σας τα αιτήματα θα ικανοποιηθούν". Σημειώνεται πως κύριο αίτημα των Αιγυπτίων που βρίσκονται στους δρόμους επί 17 ημέρες είναι η αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ.
Την εκτίμηση πως ο Μουμπάρακ θα αποχωρήσει σήμερα διατύπωσε και ο επικεφαλής της CIA, Leon Panetta. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya ο Μουμπάρακ βρίσκεται στο θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ μαζί με τον αρχηγό των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων. 

Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: