Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κέιμπριτζ: 27.000 λίρες πλέον το πρώτο πτυχίο!Το Κέμπριτζ είναι το πρώτο βρετανικό Πανεπιστήμιο που ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της ευχέρειας που του δίνει η νέα νομοθεσία να τριπλασιάσει τα δίδικτρα.



Το πρώτο πτυχίο, με τριετή φοίτηση, στο γνωστό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ θα στοιχίζει 27.000 λίρες, μετά την αύξηση των διδάκτρων στο πόσο των 9.000 λιρών ετησίως.

Το Κέμπριτζ είναι το πρώτο βρετανικό Πανεπιστήμιο που ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της ευχέρειας που του δίνει η νέα νομοθεσία να αυξήσει τα δίδακτρα από το ποσό των 3.200 λιρών τον χρόνο που είναι σήμερα, στις 9.000 λίρες τον χρόνο.

Εκπρόσωπος του Κέμπριτζ διευκρίνισε ότι η αύξηση των διδάκτρων θα αφορά τους σπουδαστές που προέρχονται από οικογένειες, οι οποίες έχουν έσοδα πάνω από 45.000 λίρες το χρόνο, ενώ για τους σπουδαστές από φτωχές οικογένειες το ύψος των διδάκτρων θα είναι 3.000 λίρες το χρόνο.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Νταίηλυ Τελεγκραφ, την αύξηση των διδάκτρων θα ακολουθησει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς κι άλλα γνωστά βρετανικά Πανεπιστήμια. Ακαδημαϊκοί της Οξφόρδης επισημαίνουν ότι η αύξηση των διδάκτρων θα δώσει την δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο των σπουδών του.



ΠΗΓΗ-WWW.NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: