Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Προσωρινά ηρέμησαν τα πράγματα στην Κερατέα που έγινε «Εμπόλεμη ζώνη» το βράδυ.



«Eμπόλεμη ζώνη» θύμισε η Κερατέα, για πρώτη φορά από την ημέρα έναρξης των επεισοδίων, με αφορμή την έφοδο διμοιριών των ΜΑΤ μέσα στο χωριό αλλά και των κατ' οίκον ερευνών.

Η κατάσταση για πολλές ώρες ήταν ανεξέλεγκτη και ιδιαίτερα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου έλαβαν χώρα σοβαρά επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και δυνάμεις των ΜΑΤ και γενικεύτηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα τα πνεύματα ηρέμησαν. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 07:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής. Πάντως, οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο της Ζούγκλας ανέφερε ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή και πώς τα λεγόμενά του δεν αποτελούν δήλωση πρόκλησης, αλλά αγανάκτησης.



Λίγο μετά τις 20:45 το βράδυ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τον μπλόκο των κατοίκων στο Οβρυόκαστρο και επιχειρούν να το σπάσουν.



Αντιθέτως, το Α.Τ. Κερατέας, ισχυρίζεται ότι έγινε έρευνα κατ' οίκον σε ένα σπίτι, παρουσία εισαγγελέα, όπου εντοπίσθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούνται κατά τις επιθέσεις ενάντια των αστυνομικών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, απουσία του ιδιοκτήτη, έγινε μία προσαγωγή ατόμου του οικογενειακού του περιβάλλοντος που βρέθηκε εντός της οικίας, προκειμένου να καταθέσει.

Ο κ. Σταύρος Ιατρού, πρώην δήμαρχος Κερατέας, μιλώντας στη zougla.gr ανέφερε συγκεκριμένα «Γίνεται πανικός. Οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι. Τα ΜΑΤ μπήκαν σε σπίτι στην Κερατέα και συνέλαβαν έναν 30χρονο που δεν είχε καμία ανάμιξη με τα επεισόδια. Η μητέρα του νεαρού άντρα υπέστη καρδιακή προσβολή».

Ο νυν δήμαρχος Κερατέας, Κωνσταντίνος Λεβαντής, ανέφερε στη zougla.gr ότι υπέστη τραυματισμό στο πόδι,  από ρίψη κροτίδας. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκε και ο κ. Ιατρού.


Πηγή:www.zougla.gr

3 σχόλια:

Giannis Pit. είπε...

"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" 9/2/2011 Σελίδα 27 (!!!!). Απλή αναφορά στην χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ στην ΚΕΡΑΤΕΑ, ρεπορτάζ και δήλωση της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ" της περιοχής καταγγελίας της εισβολής. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των ΧΘΕΣΙΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ στην ΚΕΡΑΤΕΑ ; Περιμένω το σχόλιό σας.

Red Star είπε...

Διαβάζοντας το άρθρο βλέπω καθαρή πολιτική θέση του Κ.Κ.Ε, όπως και αναφορά στην έμπρακτη υποστήριξη των κατοίκων αντιπροσωπείας του Κ.Κ.Ε.Υπάρχει μια υποβάθμιση του γεγονότος,σε καμιά περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα ΑΠΟΛΥΤΗ.

"Κοντά στους κατοίκους, ήταν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Λαυρεωτικής, Αποστόλη Παμφίλη. Οπως δήλωσε στο «Ρ», «συμπαραστεκόμαστε στο αγώνα των κατοίκων ενάντια στην καταστολή και τρομοκράτησή τους ακόμα και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια»."

ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Τρομοκρατούν κατοίκους με έρευνες στα σπίτια τους
Μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στην Κερατέα. Με πρόσχημα εμπρηστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα σε όχημα της αστυνομίας, αστυνομικοί της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έρευνα σε σπίτια κατοίκων της πόλης, συνεχίζοντας την πολιτική καταστολής της κυβέρνησης κατά των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζονται ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ.
Χτες το απόγευμα, οι αστυνομικοί της ασφάλειας πραγματοποίησαν εφόδους στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής για να βρουν εμπρηστικούς ή εκρηκτικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε μια κατοικία βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, μία κάμερα, και άδεια μπουκάλια. Προσήχθη ένα άτομο, και ένα ακόμα αναζητείται. Το γεγονός αυτό, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών κατοίκων οι οποίοι αντέδρασαν στα αστυνομικά μέτρα. Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν διαδηλώνοντας έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Ακολούθησαν επεισόδια με μαζική ρίψη χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ. Αρκετοί κάτοικοι απάντησαν με πέτρες στις επιθέσεις των ΜΑΤ. Αργότερα, τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε άλλους δρόμους της πόλης όπου σημειώθηκαν και ρίψεις «μολότοφ» - κροτίδων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις.

www.rizospastis.gr

Giannis Pit. είπε...

Σύντροφε, ειλικρινά περίμενα, την ώρα που ο "στρατός κατοχής" είσεβαλε ανεξέλεγκτα στην ΚΕΡΑΤΕΑ στα σπίτια, ένα ηγετικό κλιμάκιο του Κόμματος να είναι εμπρακτα παρόν και αποτρεπτικό ενεργά στην κρατική χυδαιότητα...! Καλές οι ανακοινώσεις αλλά αν δεν βρεθείς στα οδοφράγματα των κατοίκων ενεργά δεν λέει. Εκτός και να βαφτίσουμε και τους Κερατιώτες "προβοκάτορες"....