Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η Ρωσία ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στις Κουρίλες νήσους ύστερα από τις απειλές της Ιαπωνίας ότι σκοπεύει να αποκτήσει πάλι τα Ρώσικα νησιά !

SKAI.GR






Η Ρωσία θα ενισχύσει την παρουσία της στις Κουρίλες νήσους, ενώ θα προμηθεύσει τα στρατεύματά της στην περιοχή με σύγχρονο οπλισμό ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί το «στρατηγικό» αρχιπέλαγος, το οποίο διεκδικεί η Ιαπωνία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τα νησιά στο αρχιπέλαγος των Κουρίλων είναι έδαφος της Ομοσπονδίας της Ρωσίας στο οποίο εκτείνεται η κυριαρχία της», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στη διάρκεια συνάντησής του με τοπικούς υπουργούς Άμυνας και Ανάπτυξης.

«Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες για να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας παρουσία στα νησιά του αρχιπελάγους των Κουρίλων», πρόσθεσε σύμφωνα με το πρακτορείο RIA-Novosti, ενώ σύμφωνα με το Interfax, επεσήμανε ότι «αυτή η περιοχή είναι στρατηγική για εμάς».

Ακόμα, ο ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει η οικονομική ανάπτυξη των Κουρίλων, που παραμένουν παρθένες από σχεδόν οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός του ψαρέματος, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μία ημέρα πριν την άφιξη στη Μόσχα του ιάπωνα υπουργού Εξωτερικών Σεΐζι Μαεχάρα.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ναότο Καν χαρακτήρισε «ασυγχώρητη προσβολή» την επίσκεψη που πραγματοποίησε το Νοέμβριο ο Μεντβέντεφ στις διαφιλονικούμενες νότιες Κουρίλες νήσους, ενώ επεσήμανε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει η χώρα του και πάλι τα τέσσερα νησιά, τα οποία κατέλαβαν σοβιετικά στρατεύματα το 1945.



ΠΗΓΗ-WWW.SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: