Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Καθήκον μας να είμαστε η γενιά της ανατροπής-Σε εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μίλησε χτες το βράδυ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης


Σε εκδήλωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μίλησε χτες το βράδυ ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης

 Ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, στο βήμα της εκδήλωσης
«Στο σημερινό γλέντι με αφορμή το κόψιμο της πίτας για τη νέα χρονιά δεν αρκεί να ευχηθούμε αλλά να βεβαιώσουμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να δοθούν με καλύτερους όρους οι αποφασιστικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Να γίνουν ουσιαστικά βήματα στην οργάνωση για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που αναπαράγει την κρίση, την ανέχεια, την ανεργία, την ελαστική και ανασφάλιστη δουλειά, τη σκλαβιά της μαθητείας, την υποβάθμιση της ζωής και της μόρφωσης για τους νέους της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».
Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε ο νέος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης, μιλώντας χτες βράδυ, στο ρεμπέτικο γλέντι των Οργανώσεων Πόλης και Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, που έγινε στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ. Πρωταγωνιστές επί σκηνής οι «Los Ηχος» και στη συνέχεια το συγκρότημα του Βασίλη Κασούρα, συντρόφεψαν μουσικά τους νεολαίους της ΚΝΕ και τους φίλους της Οργάνωσης, που αντάμωσαν αυτή τη φορά, σε μια ανάπαυλα από τις καθημερινές μάχες που δίνουν στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης.
Στην εκδήλωση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης.
Στην ομιλία του, ο Θοδωρής Χιώνης, σημείωσε: «Το 2011 θα είναι μια χρονιά συνέχεια του ανελέητου χτυπήματος των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά μπορεί να γίνει και χρονιά γόνιμη για την εργατική τάξη, για τους νέους της δουλειάς και της μόρφωσης. Θα παίξει καθοριστικό ρόλο η πάλη για να ξεκόψει ο κόσμος του μόχθου από τα διλήμματα, τα ψέματα, τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται το ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ να γίνουμε πιο ικανοί για να μετατραπεί η αγανάκτηση, η συσσωρευμένη οργή σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα. Για να συσπειρωθούν, να κινητοποιηθούν χιλιάδες νέοι και νέες, ισχυροποιώντας το Κόμμα τους, δυναμώνοντας την εργατική - λαϊκή συμμαχία στην πάλη για να αλλάξει χέρια η εξουσία.
Σταθμός η απεργία στις 10 Φλεβάρη
 Οποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί θα μοιραστεί την ήττα. Κανένας νέος και νέα που βλέπει την οικογένειά του να ζορίζεται, που τα φέρνει ο ίδιος δύσκολα βόλτα, να μη δώσει χρόνο και ανοχή στο πότε και πώς θα καρατομήσουν τα δικαιώματά του στην εργασία, στη μόρφωση, στη ζωή. Ολα τα σενάρια που επεξεργάζονται τα επιτελεία των καπιταλιστών στην ΕΕ, παγκόσμια και στη χώρα μας αυτό αφορούν.
Σ' αυτό έχουν άξιους συμμάχους διάφορους τυχοδιώκτες, αριστερούληδες, καλοπληρωμένους δημοσιογράφους, καλοταϊσμένους εργατοπατέρες, παπάδες που μιλάνε για κατοχή της χώρας την ώρα που η κυβέρνηση υλοποιεί προγραμματικές και συνυπογραμμένες εδώ και χρόνια αντεργατικές πολιτικές. Αθωώνουν την πλουτοκρατία, τις συμμαχίες τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ.
Κανένας νέος - νέα να μην υποκύψει στον εργοδοτικό εκβιασμό, στον κρατικό αυταρχισμό. Να οργανωθεί παντού η απεργία στις 10 Φλεβάρη. Να μην πέσει στις παγίδες, να μην τσιμπήσει από τις προβοκάτσιες που στήνει το σύστημα. Να μη γίνει μέρος του σχεδίου, ώστε τμήμα νεολαίας να στραφεί ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Να γυρίσει την πλάτη στα ψέματα, στον αντικομμουνισμό που διδάσκεται, να ρωτήσει, να ψάξει, να κρίνει όποιον του τα λέει από τη στάση του, με το ποια μεριά είναι.
Στον πόλεμο που μας κήρυξαν απαντάμε με πλατιά εκστρατεία για την οργάνωση της εργατικής και εργαζόμενης νεολαίας, των σπουδαστών στις επαγγελματικές σχολές και τις σχολές κατάρτισης . Προβάλλοντας το δικό μας σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ανεργία, ανασφάλεια, βάσανα, ταξικούς φραγμούς; Χωρίς αδιέξοδα, υποκουλτούρα, ναρκωμένη ζωή; Απαντάμε ΝΑΙ.
Χρειάζεται Οργανωμένη αγωνιστική ανυπακοή και απειθαρχία, αποφασιστικότητα και τόλμη. Να αλλάζουν οι συσχετισμοί παντού και από κάτω σε βάρος των δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να αποκτήσει γερά ποδάρια στους χώρους δουλειάς, κατάρτισης, στις συνοικίες, στους χώρους της μόρφωσης η εργατική λαϊκή συμμαχία.
Οι αγώνες του χτες δεν αρκούν
Οι αγώνες του χτες δεν αρκούν. Εχουν δοκιμαστεί πολλά. Αυτό που δεν έχει δοκιμαστεί είναι η οργανωμένη δύναμη της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς για να πάρουν την εξουσία οι πραγματικοί παραγωγοί του πλούτου.
Οταν το 1886 κρέμασαν τους Πάρσον και Σπάις, εργάτες καθοδηγητές της απεργίας στο Σικάγο για το οκτάωρο, ο Σπάις πριν δώσει τη ζωή του είπε χαρακτηριστικά: "Κύριε δικαστά, απευθυνόμενος σ' αυτό το δικαστήριο μιλώ σαν εκπρόσωπος μιας τάξης προς τον εκπρόσωπο μιας άλλης. (...) Αν νομίζετε ότι με το να μας κρεμάσετε μπορείτε να εξαλείψετε το εργατικό κίνημα (...) το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια καταπιεσμένοι, εκατομμύρια άνθρωποι που μοχθούν μέσα στη φτώχεια και την αθλιότητα περιμένουν σωτηρία, αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε κρεμάστε μας! Εδώ θα πατήσετε μια σπίθα, αλλά εκεί και λίγο παραπέρα, πίσω σας και μπροστά σας, και παντού, ξεπηδούν φλόγες. Είναι μια υπόγεια φωτιά. Δεν μπορείτε να τη σβήσετε!"
Ολη η ιστορία είναι η ιστορία της πάλης των εκμεταλλευομένων με τους εκμεταλλευτές τους.
Η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας είναι η ιστορία της εργατικής τάξης, του λαού της, των ανθρώπων του μόχθου. Η διαδρομή του ΚΚΕ είναι νύχι - κρέας με αυτήν. Η μελέτη της όπως και η αφομοίωση της πείρας του παγκόσμιου εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος, χωρίς συναισθηματισμούς, αποτελεί για μας τους νέους τεράστιο όπλο για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών. Ιδιαίτερα η πείρα της προλεταριακής Οκτωβριανής Επανάστασης, της οικοδόμησης του σοσιαλισμού.
Δεν αποτελεί μόνο ένα καθήκον για να ανταποκριθούμε στις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, αλλά για να παλέψουμε με το Κόμμα μας για να είμαστε η γενιά της ανατροπής. Ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ. Μας εμπνέει και μας καθοδηγεί. Στο ερώτημα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Απαντάμε ανυποχώρητα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: