Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΚΕΛ: Ανακοίνωση Αλληλεγγύης με τον λαό της Τυνησίας


Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του με τους αγώνες του Τυνησιακού λαού για δημοκρατία, ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη στη χώρα τους.
Αποτελεί γεγονός ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τυνησία, οι οποίες οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος του Μπεν Αλί, έχουν δώσει το έναυσμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα. Αυτή η εξέλιξη είναι κατάκτηση των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού της Τυνησίας για ένα δημοκρατικό μέλλον στη χώρα τους και δεν μπορεί να πιστώνεται στους όποιους παράγοντες, εντός και εκτός της χώρας, έσπευσαν να καταδικάσουν το δικτατορικό καθεστώς και τον Μπεν Αλί κατόπιν εορτής καθώς και να εκμεταλλευτούν την τρέχουσα κατάσταση στην Τυνησία.
Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι το ξέσπασμα της λαϊκής οργής είχε βάση τα κοινωνικά αιτήματα τα οποία προέκυψαν από τη διαχρονική κοινωνική καταπίεση του καθεστώτος και την εξαθλίωση που προκαλούσε.
Ευελπιστούμε ότι η τρέχουσα κατάσταση στην Τυνησία θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση της δημοκρατίας, των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολιτικούς φορείς στη χώρα οι οποίοι, ως αποτέλεσμα των εξελίξεων, έχουν εξέλθει από το καθεστώς της παρανομίας. Ανάμεσα τους και το κόμμα Ettajdid (Ανανέωση), το οποίο εκπροσωπήθηκε στο πρόσφατο 21ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: