Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε : Για τις διώξεις 40 εκπαιδευτικών του 2ου Λυκείου Γιαννιτσών, 3 γιατρών και 2 γονέων.

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Με μια πρωτοφανή για τα εκπαιδευτικά δεδομένα απόφαση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών  καταδίκασε 40 καθηγητές του 2ου Λυκείου, μεταξύ αυτών και τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τρεις γιατρούς που έδωσαν βεβαιώσεις για απουσίες και δύο μητέρες μαθητών, γιατί κατά τη σχολική χρονιά 2008 - 2009 δικαιολόγησαν απουσίες τεσσάρων μαθητών.

Πρόκειται πραγματικά για μια τρομοκρατική απόφαση καθώς οι καθηγητές και οι γιατροί που προσπάθησαν να δώσουν μια ευκαιρία σε μαθητές με προβλήματα υγείας ώστε να μην πεταχτούν κυριολεκτικά έξω από το σχολείο, καταγγέλθηκαν από τον πρώην διευθυντή του Λυκείου και νυν σύμβουλο εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κατηγορή-θηκαν και καταδικάστηκαν.
Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων όλης της περιοχής, οι οποίοι απαιτούν την αποκατάσταση όλων των καταδικασμένων γιατί ακολούθησαν μια πάγια πρακτική, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που είναι υπεύθυνες για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παιδεία (υποδομές, προγράμματα, ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, βιβλία κ.α.), αντιμετωπίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για αναβαθμισμένη αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία χωρίς την επιχειρηματική δράση, με τα γνωστά μαθητοδικεία και διώξεις εκπαιδευτικών.  

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν θα πάρουν θέση και αν θα παρέμβουν άμεσα ώστε να αποκατασταθούν οι καταδικασθέντες εκπαιδευτικοί, γιατροί και γονείς που έπραξαν το αυτονόητο: να βοηθήσουν μαθητές με προβλήματα υγείας ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική κοινότητα της περιοχής Γιαννιτσών.  

Ο βουλευτής
Γιάννης Ζιώγας

Δεν υπάρχουν σχόλια: