Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Κούρδοι αλυσοδέθηκαν σε Εκκλησία στην Λεμεσό της Κύπρου.



Τριάντα γυναίκες κουρδικής καταγωγής αλυσοδέθηκαν χθες στα κάγκελα του καθολικού ναού στη Λεμεσό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που εδώ και μέρες διεξάγει η Τουρκία  εναντίον στόχων στο νότιο Κουρδιστάν. Η εκδήλωση έληξε με τη μεσολάβηση του ιερέα του ναού και οι διαμαρτυρόμενοι διευθέτησαν συνάντηση με τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.
Σε επιστολή που οι διαμαρτυρόμενοι έστειλαν προς τα ΜΜΕ, καταδικάζεται η στάση των ΗΠΑ οι οποίες δεν κινήθηκαν για να εμποδίσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις παρά το ότι επισήμως έχουν τοποθετηθεί εναντίον τους.
Οι διαμαρτυρόμενοι κάνουν λόγο επίσης και για τη μη αναγνώριση του Κουρδιστάν από το διεθνές σύστημα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο κουρδικός λαός διαμαρτύρεται γι’ αυτή την άρνηση της ύπαρξής του, τη γενοκτονία που διεξάγεται εναντίον του και τη σιωπή της ανθρωπότητας. Οι αποικιοκρατικές χώρες που μοίρασαν το Κουρδιστάν προσπαθούν να εξοντώσουν τον κουρδικό λαό και να εξαφανίσουν τα χρώματα του κουρδικού πολιτισμού και της κουρδικής πατρίδας».
Καταλήγοντας, καλούν όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους να σπάσουν τη σιωπή τους για την άρνηση του Κουρδιστάν και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται εναντίον του.

Πηγή:www.haravgi.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: