Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ - Λαϊκή διαχείριση της ΕΥΑΘ ενάντια στο ξεπούλημά της



Θεωρούμε πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική την πρωτοβουλία ενεργών πολιτών της Θεσσαλονίκης να συστήσουν την «Κίνηση 136» ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Όπως αναφέρεται,  η κίνηση αυτή δημιουργήθηκε από διάφορους ενεργούς  πολίτες με σκοπό όχι μόνο να αποτρέψουν την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ΕΥΑΘ, αλλά να ανακτήσουν τον έλεγχο του  40% και την ίδια τη διαχείριση οι ίδιοι οι  δημότες.

Τελικός στόχος της κίνησης αυτής, όπως έχει συμφωνηθεί στις δύο ως σήμερα συνελεύσεις  της, είναι να βγει η ΕΥΑΘ Α.Ε. από το χρηματιστήριο και την κερδοσκοπία, και να στοχεύσει σε  άριστη ποιότητα πάμφθηνου νερού . Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι αναγκαία η συμμετοχή των δημοτών με 136€ ανά υδρόμετρο (εξ’ ου και η ονομασία της κίνησης).
Η πρωτοβουλία είναι πολύ θετική, γιατί υπερβαίνει την αμυντική λογική της αντίδρασης στην απαράδεκτη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα της και κινείται σε κατεύθυνση επιθετικών δράσεων.
Η Πρωτοβουλία αυτή των πολιτών Θεσσαλονίκης δεν έχει απλά συμβολικό χαρακτήρα αλλά βαθύτατα πολιτικό. Όταν σήμερα, στο πλαίσιο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, δεν αφήνεται τίποτε όρθιο  και επιδιώκεται το ξεπούλημα των πάντων, πρωτοβουλίες σαν αυτές αναπτερώνουν το πολιτικό ηθικό και κυρίως δίνουν το παράδειγμα για πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Ο στόχος αν και δύσκολος είναι πολύ θετικός και είναι θετικό που αγκαλιάστηκε αμέσως από προσωπικότητες όπως ο Γλέζος και Ληναίος.
Την πρωτοβουλία αυτή θα παρακολουθούμε από κοντά, θα στηρίξουμε, ευχόμαστε καλή επιτυχία, καθώς και να βρει μιμητές.
Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: