Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ- Ρατσιστική επίθεση εναντίον οδηγών ταξί πακιστανικής καταγωγής .



Άμεση και σε βάθος διερεύνηση του περιστατικού ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή έστειλε σήμερα οι η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Οικολόγων Πράσινων ζητώντας την άμεση και σε βάθος διερεύνηση των καταγγελιών για ρατσιστική επίθεση οδηγών ταξί εναντίον συναδέλφων τους πακιστανικής καταγωγής στο χώρο αναμονής ταξί του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

« κ. Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου στο χώρο αναμονής ταξί που βρίσκεται έξω από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ομάδα οδηγών ταξί επιτέθηκε σε συναδέλφους τους πακιστανικής καταγωγής, εξυβρίζοντας, γρονθοκοπώντας και αναγκάζοντάς τους να αποχωρήσουν από το χώρο του αεροδρομίου.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:
-Εχει καταγραφεί το παραπάνω περιστατικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου;
-Ποιές ενέργειες έχουν γίνει από την αρμόδια αστυνομική διεύθυνση για την διερεύνηση της καταγγελίας;
-Έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για τις αξιόποινες πράξεις που καταγγέλλονται;
-Είναι ακριβείς οι καταγγελίες ότι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης του Αερολιμένα συνέστησαν στους καταγγέλλοντες το περιστατικό να μην υποβάλλουν μήνυση με την αιτιολογία ότι θα κρατηθούν στο τμήμα λόγω ενδεχόμενης μήνυσης από την πλευρά των οδηγών ταξί που φέρονται να πραγματοποίησαν την επίθεση;
-Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο ώστε να προστατευθούν οι αλλοδαποί αυτοκινητιστές στο μέλλον από ρατσιστικές επιθέσεις και να μην επαναληφθούν ανάλογα περιστατικά στην πιο σημαντική διεθνή πύλη της χώρας που μαζί με τα ανθρώπινα δικαιώματα πλήττουν ευθέως και τη διεθνή εικόνα μας ως τουριστικού προορισμού;
Παρακαλούμε για την άμεση και σε βάθος διερεύνηση του περιστατικού και την παραπομπή των δραστών στη δικαιοσύνη».
Η Θεματική Ομάδα των Οικολόγων Πράσινων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

1 σχόλιο:

sosat είπε...

ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ Κ...ΩΛΟΙ...
ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ... ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .
ΑΕΙ... ΑΕΙ....
ΕΛΕΟΣ .
ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ .
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΦΑΣΙΣΤΕΣ