Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Τρεις νεκροί από τον τυφώνα Αϊρίν στη Β. Καρολίνα, εκκενώθηκε το Μανχάτταν.


Τους πρώτους τρεις επιβεβαιωμένους θανάτους από το πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν ανακοίνωσαν οι αρχές στη Βόρεια Καρολίνα. Στο μεταξύ έκλεισαν και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, ο υπόγειος σιδηρόδρομος και διεκόπησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό στην πόλη. Εκκενώθηκαν και τα περισσότερα νοσοκομεία. Περισσότερα από 400 κέντρα υποδοχής έχουν ανοίξει τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 71.000 άτομα. Εκκενώθηκε ακόμη και το Μανχάταν.
“Ένας άνθρωπος πέθανε από καρδιακή προσβολή στην κομητεία Όνσλοου ενώ τοποθετούσε σανίδες στα παράθυρα του σπιτιού του”, δήλωσε ο Τομ Μάθερ, αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Καρολίνα.
Άλλος ένας άνδρας σκοτώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην κομητεία Πιτ, όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε στο βρεγμένο οδόστρωμα και προσέκρουσε σε ένα δέντρο, πρόσθεσε. Ο άνδρας βρέθηκε στο αυτοκίνητό του το πρωί του Σαββάτου.
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Νιου Χάνοβερ ανέφεραν ότι ένας άνδρας έπεσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα νερά του ποταμού Κέιπ Φίαρ κοντά στο Ουίλμινγκτον. Η εκπρόσωπος Μισέλ Χάρελ δήλωσε ότι “δεν γνωρίζουμε στο στάδιο αυτό αν ο άνδρας σπρώχθηκε ή αν παρασύρθηκε” από τα νερά. Οι έρευνες συνεχίζονται.
Στο μεταξύ, ήδη χωρίς ρεύμα έχουν μείνει χιλιάδες κάτοικοι στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας λόγω του τυφώνα, που έφθασε κοντά στο Ακρωτήριο Λουκάουτ, στην ακτή της ανατολικής Βόρειας Καρολίνας, ελαφρώς εξασθενημένος, αλλά ακόμη ισχυρός. Ζημιές έχουν προκληθεί και στο δίκτυο ύδρευσης.
Παρά το ότι ο τυφώνας υποβαθμίστηκε στην πρώτη κλίμακα επικινδυνότητας, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπλούμπεργκ απηύθυνε νέα έκκληση σε δραματικούς τόνους, καλώντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. «Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και ενάντια στο νόμο», δήλωσε.
Σχεδόν 400.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ακόμα και σε συνοικίες της Νέας Υόρκης όπως το Μπάτερι Παρκ στο Κάτω Μανχάταν, η ακτή του Κουίνς και το Κόνι Άιλαντ του Μπρούκλιν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα, σε μήνυμά του το βράδυ της Παρασκευής κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι «σοβαρές και ιστορικές».
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο κυκλώνας πέρασε από την Καραϊβική, αφήνοντας πίσω του 5 νεκρούς και μεγάλες υλικές ζημιές.
Πηγή:www.zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: