Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ενώ ο ΟΗΕ "νοιάζεται" για τον κακό Καντάφι, η κατοχική φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση του Αφγανιστάν δολοφονεί διαδηλωτές.Δέκα νεκροί και 83 τραυματίες σε αντιαμερικανική διαδήλωση στο νότιο Αφγανιστάν


Αργά σήμερα το απόγευμα αποχώρησαν οι πολυάριθμοι διαδηλωτές από την κεντρική πλατεία στην Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν, μετά την 24ωρη ειρηνική κατάληψή της η οποία επακολούθησε μιας πολύ -βίαια εξελιχθείσας- διαδήλωσης, ως διαμαρτυρία «για το κάψιμο ενός Κορανιού, στις Ηνωμένες Πολιτείες».


Εκπρόσωποι των διαδηλωτών συναντήθηκαν, νωρίτερα, στο Κυβερνείο με τις τοπικές Αρχές.

Ο κυβερνήτης της Κανταχάρ, Τοριαλάϊ Ουέσα, με συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου, αναφερόμενος στη διαδήλωση που προηγήθηκε της ειρηνικής κατάληψης έδωσε, ως τελικό επίσημο απολογισμό της, 10 νεκρούς και τους 83 τραυματίες. Όπως ανέφερε ο ίδιος, 20 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια».

Χαρακτηριστικό του κλίματος της βίας, που επικράτησε, είναι το κάψιμο των αιθουσών διδασκαλίας ενός γειτονικού σχολείου, όπως και ενός καταστήματος πώλησης DVD, άλλων εμπορικών καταστημάτων και, τέλος, ενός μικρού αριθμού σταθμευμένων οχημάτων στην περιοχή της διαδήλωσης.

Πηγή:www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: