Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Το αίμα κυλάει στην Τυνησία.Τους 66 έφτασαν οι νεκροί.Οι συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία συνεχίζονται.


Η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σουχάιρ Μπελχάσεν, δήλωσε σήμερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι έχει στην κατοχή της ονομαστικό κατάλογο 66 ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Δεκεμβρίου που άρχισαν οι ταραχές στην Τυνησία, οκτώ από τους οποίους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας σε προάστιο της Τύνιδας και κατήγγειλε τις συνεχιζόμενες σφαγές στη χώρα.


«Έχουμε έναν ονομαστικό κατάλογο. Καταγράψαμε 58 νεκρούς από την αρχή των ταραχών, εκτός της Τύνιδας. Μόλις λάβαμε επιβεβαίωση για 8 νεκρούς και 50 τραυματίες στη διάρκεια της νύκτας σε προάστιο της Τύνιδας. Είναι μια σφαγή που συνεχίζεται. Η πρώτη προτεραιότητα σήμερα είναι να σταματήσει αυτή η σφαγή.», δήλωσε η Μπελχάσεν.



Στο μεταξύ, το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι μια Ελβετίδα τυνησιακής καταγωγής σκοτώθηκε κατά τις ταραχές στην Τυνησία ενώ η πρεσβεία της Ελβετίας στην Τύνιδα βρίσκεται σε επαφή με τους συγγενείς του θύματος. Σύμφωνα με το ελβετικό ραδιόφωνο, η Ελβετίδα, μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομείο της Λωζάννης, σκοτώθηκε χτες το κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Νταρ Σααμπάν, στη βόρεια Τυνησία και επρόκειτο να επιστρέψει σήμερα στην Ελβετία. 



Στο μεταξύ, το τυνησιακό υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει όλες τις αθλητικές διοργανώσεις που ήταν προγραμματισμένες γι' αυτή την εβδομάδα λόγω των κοινωνικών ταραχών που μαίνονται στη χώρα. 



Στο κέντρο της Τύνιδας η αστυνομία διέλυσε σήμερα κάνοντας χρήση άφθονων δακρυγόνων πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν πορεία.

Πηγή:www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: