Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Διευρύνουν τον τρομονόμο, εντάσσοντας σ’ αυτόν την ποινικοποίηση των φρονημάτων!

Την εισαγωγή στην κατηγορία των ποινικών αδικημάτων του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού» νόμου της «δημόσιας πρόκλησης για τη διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων» καθώς και της «στρατολόγησης» και της «εκπαίδευσης» σ’ αυτές σχεδιάζει άμεσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το πώς ορίζουν βέβαια την «τρομοκρατική πράξη», οι δυνάμεις και οι διαχειριστές του συστήματος στη χώρα το έχουν από καιρό «ξεκαθαρίσει» τα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους σε Η.Π.Α. και Ε.Ε. Δεν θα πάμε «μακριά», στο χαρακτηρισμό λαϊκών απελευθερωτικών κινημάτων ανά τον κόσμο ως «τρομοκρατικών» από τις ΗΠΑ, όπου, με την τροπή αυτή, η δημόσια υπεράσπιση, για παράδειγμα, της παλαιστινιακής αντίστασης θα μπορούσε να αποτελέσει ποινικό αδίκημα και να διωχθεί! Θα «σταθούμε» στους καθημερινούς λαϊκούς αγώνες, στις απεργίες των εργαζομένων που χαρακτηρίζονται «παράνομες», σε μορφές αγώνα, όπως για παράδειγμα καταλήψεις δημοσίων κτηρίων, εργοστασίων, υπηρεσιών κ.ο.κ., σε αποκλεισμούς δρόμων, καθώς και, βέβαια., στις διαδηλώσεις. 
Ας μην ξεχνάμε πως οι μαθητές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη του 2008 στη Λάρισα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου παραπέμφθηκαν σε δίκη βάσει του τρομονόμου. Ηδη, τον προηγούμενο Αύγουστο, η κυβέρνηση πέρασε ταχύρρυθμα στο θερινό τμήμα της Βουλής τροποποίηση του τρομονόμου σύμφωνα με την οποία αίρονταν η εξαίρεση απ’ τις διατάξεις του των «αδικημάτων που αποσκοπούν στην άσκηση θεμελιώδους πολιτικής ή συνδικαλιστικής δράσης». Πολύ απλά, μπορεί να χαρακτηριστεί ότι προβαίνει σε «τρομοκρατική πράξη» ο απεργός εργαζόμενος, ο αγωνιζόμενος κάτοικος ή αγρότης σε κάποιο «μπλόκο», ο μαθητής ή φοιτητής σε μια κατάληψη του σχολείου ή της σχολής του, ο διαδηλωτής που συμμετέχει σε μια πορεία στην οποία «προκύπτουν ταραχές». 
Τώρα, όμως, προχωρούν παραπέρα: Μπορεί να θεωρηθεί «αυτοτελές» αδίκημα βάσει του τρομονόμου η δημόσια προτροπή σ’ όλα αυτά, η προπαγάνδισή τους, η οργάνωσή τους, η δημόσια έκφραση ιδεών και απόψεων που τα υποστηρίζουν, ακόμα και η διάδοση μηνυμάτων από το διαδίκτυο. Ανεξάρτητα μάλιστα από το αν τα «αδικήματα» αυτά έγιναν τελικά ή όχι!!! Εξόφθαλμη η ποινικοποίηση των ιδεών εκείνων που καλούν το λαό σε αντίσταση απέναντι στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται καθημερινά και σ’ όλα τα επίπεδα από το σύστημα της εκμετάλλευσης (πόσω μάλλον σε ανατροπή της πολιτικής του, αλλά και του ίδιου αυτού του συστήματος) στην υποτιθέμενη –ταξική!– δημοκρατία «μας». Οποια όμως κι αν θεωρούνται «τρομοκρατικού τύπου αδικήματα», εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη πλέον ποινικοποίηση ιδεών, φρονημάτων και πεποιθήσεων και απαγόρευση της δημόσιας έκθεσής τους. Θα ακολουθήσουν άραγε και νέα «ιδιώνυμα» και «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» και διώξεις με βάση αυτά; Ολα μπορεί να τα περιμένει κανείς από ένα σύστημα το οποίο περνάει σε μια άλλη, ανώτερη, πολύ πιο σκληρή, βάρβαρη αλλά και βαθιά φάση όσον αφορά την επίθεσή του απέναντι στο λαό, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκόσμια. Και που φοβάται τη μετατροπή των ιδεών σε… υλική δύναμη, όταν αυτές γίνουν κτήμα των πολλών, για να μνημονεύσουμε και τον Μαρξ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: