Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) έστειλε επιστολή στον Μεντβέντιεφ κατά των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών .

Επιστολή στον Μεντβέντιεφ κατά των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), απευθύνθηκε με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχετικά με την πρόθεση του «Προεδρικού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα» να καταδικάσει τη σοβιετική εποχή, όπου επικεφαλής της χώρας ήταν ο Ι.Β. Στάλιν. Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «αυτό γίνεται κατά το παράδειγμα των νεοναζιστών της Βαλτικής, των αποβρασμάτων που σε Ρωσία και Ουκρανία συνεργάστηκαν με τους ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κι ακόμα περπατάνε στην Ευρώπη.
Θεωρούμε αυτό το φαινόμενο επονείδιστο. Οι νόμοι που εγκρίθηκαν στις χώρες Βαλτικής, στην Πολωνία, στην Τσεχία, σήμερα γίνεται προσπάθεια να περάσουν και στη Ρωσία. Κατά τη γνώμη μας, αυτό μπορεί οριστικά να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα. Γι' αυτό το λόγο οι κομμουνιστές υποβάλλουμε απόλυτα εποικοδομητικές προτάσεις. Προτείνουμε να στηριχτούμε στη μεγάλη κληρονομιά μας, στις κατακτήσεις της σοβιετικής χώρας και στην παγκόσμια πείρα, για να προχωράμε σταθερά μπροστά, και όχι να στρέφουμε κάθε φορά το κεφάλι πίσω, γιατί έτσι μπορούμε να πέσουμε στον επόμενο λάκκο».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: