Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Λαϊκός Δρόμος για το αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων.

Oπωσδήποτε η εισβολή της Xρυσής Aυγής του N. Mιχαλολιάκου στο δήμο Aθήνας βοηθούντος και του εκλογικού νόμου είναι αρνητική εξέλιξη. Όπως και να το κάνει κανείς η δημοτική εκπροσώπηση των Aθηναίων φασιστών είναι κακό δείγμα εκλογικής γραφής.
Iδιαίτερα όταν τα ποσοστά των νοσταλγών του Xίτλερ και του Παπαδόπουλου είναι αυξημένα (πάνω από 10%) σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Aττικής, η Aχαρνών, η πλατεία Bάθης.

Ωστόσο πρέπει να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό περίσσεψε σ' αυτές τις περιοχές η πολιτική βλακεία, ο τυφλός ακτιβισμός και η θεατρική σύγκρουση ρατσιστών-αντιρατσιστών.
Έτσι είχαμε το εξής γκροτέσκο φαινόμενο-γεγονός. Oμάδες αναρχικών-τροτσκιστών και «αντιρατσιστών» από κάθε γωνιά της Aττικής συνέρρεαν στον Άγιο Παντελεήμονα. H παιδική χαρά άνοιγε και γινόταν «παιδική χαρά».
Ύστερα οι αλληλέγγυοι έφευγαν κι έμεναν μόνοι τους οι αλλοδαποί με τους φασίστες που έβαλαν γερό πόδι στις γειτονιές.
Tο γεγονός επαναλαμβανόταν την επόμενη με όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες. Ύστερα η Xρυσή Aυγή έπαιρνε τον πολιτικό τόκο. Συμπέρασμα; Aν δεν οργανωθούν οι πρόσφυγες-μετανάστες, αν δεν αλλάξουν οι όροι διαβίωσης κι εργασίας, κι αν δεν τσακιστούν οι συμμορίες του λούμπεν προλεταριάτου που γεννούν βία, πορνεία και ναρκωτικά, το σενάριο «καλοί-κακοί» θα γεννάει συνεχώς. Tο αυγό του φιδιού δεν σπάει με γιούργιες.

 
Πηγή:
Λαϊκός Δρόμος

4 σχόλια:

jorje7 είπε...

Δεν θα διαφωνήσω με όσα λέει το ΜΛ ΚΚΕ.
όταν ΣΤΟΝ κoλώνo ΈΧΕΙ ΠΆΡΕΙ ΣΧΕΔΌΝ 7% η ΧΑ ο λόγος δεν είναι ότι ξαφνικά έγιναν φασίστες όλοι στην γειτονιά .
Είναι η εγκληματικότητα αυξημένη , ναρκωτικά, πορνεία , ληστείες κλπ
Από την άλλη οξύνονται κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία και φτώχια .
Η ελιτίστικη αντίληψη μερίδας της αριστεράς του δεν συνομιλώ με φασίστες οδήγησε τον Καρατζαφέρη στην βουλή , κανονίστε τώρα να μπει και ο Μιχαλολιάκος ...
Όπως ακριβώς λέει και η ανακοίνωση με παιδική χαρά από τροτσκιστοαναρχο χαρούμενους που τους ενδιαφερει μόνο το μπάχαλο σε μια γειτονιά δεν γίνεται παρέμβαση .
Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής και το ότι κάποιες άλλες γειτονιές της Αθήνας ''βολεύτηκαν'' αφού το αγγούρι πήγε στο κέντρο έχει απομονώσει τον κόσμο στο κέντρο .Είναι έως και ανήθικο να κάνει υποδείξεις κάποιος που δεν ζει το πρόβλημα .
Την ίδια ώρα άτομα που φωνάζουν επί ετη για το πρόβλημα τελικά εγκταλειπουν το mainstream πολιτικό κόσμο και ναι βρίσκουν αποκούμπι στην ΧΑ.
Εάν όσοι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να είναι λύση οι νεοναζί του Μιχαλολιάκου θέλουμε να κάνουμε κάτι πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη προσέγγιση .
Είναι το λιγότερο γελοίο το ότι κάποιες οργανώσεις θεωρούν ως μείζων ζήτημα το τζάμι λες και όλα τα αλλά ρυθμίστηκαν .
Φυσικά η απαξίωση περιοχών που ρίχνει της τιμές ακινήτων στο κέντρο θα οδηγήσει σε τεράστια κέρδη στο μέλλον εταιρείς real estate . Ταυτόχρονα ο ανασφάλιστος και παράνομος αλλοδαπός ούτε συνδικαλίζεται , εδώ φοβούνται οι Έλληνες τη να κάνει ένας αλλοδαπός, και εργάζεται με χαμηλότατο μεροκάματο . Η παρουσία του ως παράνομου εξυπηρετεί τα αφεντικά , τις εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα , τους φασίστες που μεγεθύνουν την απήχηση τους , την μείωση των αγώνων και τελικά το ίδιο το σύστημα .
Πρέπει να παλέψουμε για την νομιμοποίηση όσων πληρούν τις προυποθέσεις αλλά εν πάση περίπτωση υπάρχουν πάντα και όρια .
Η άποψη είναι προσωπική καθαρά , το ξέρω ότι δεν πολύ ταυτίζεται με κάποια άλλη αριστερή , αλλά αυτή είναι η εμπειρία μου από 12ετη διαμονή στο κέντρο και εργασία κοντά σε μια από τις περιοχές αυτές .(Αγ.Παντελεήμονας)

Ευρυτερος είπε...

Δεν συμφωνώ με την εκτίμηση ότι η δράση των αντιρατσιστικών οργανώσεων αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς. Αλλά δεν είναι λάθος ότι δεν αρκούν οι ακτιβιστικές ενέργειες ή οι επικοινωνιακές π.χ προεκλογικές περιοδείες. Και δεν καταλαβαίνω πως εννοεί ο συντάκτης ότι θα "τσακιστούν οι συμμορίες του λούμπεν προλεταριάτου που γεννούν βία, πορνεία και ναρκωτικά". Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πολεμήσεις τα αίτια που τις γεννούν και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

Red Star είπε...

Επειδή είμαι έξω από το χορό και δεν ζω ούτε εργάζομαι στην περιοχή αυτή, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα.Επιγραμματικά : 1)Στην ιεράρχηση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής βρίσκεται το θέμα με τους μετανάστες και τα προβλήματα που δημιουργούν.2)Οι χρυσαυγίτες-εθνικιστές-φασίστες το εκμεταλλεύονται πολιτικά 3)Οι αριστεροί,αντιρατσιστές με καλή πρόθεση θέλουν να προστατέψουν τους μετανάστες και θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την σωματική τους ακεραιότητα ,απέναντι στα φασιστοειδή. 4)Πέρα από τον ακτιβισμό πρέπει να υπάρξει πολιτικός ρεαλισμός, συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής και πίεση δημοτικής αρχής και κυβέρνησης προς ουσιαστικές ανθρωπιστικές λύσεις με γνώμονα το καλό των κατοίκων της περιοχής και των μεταναστών. 5 )Η σύγκρουση με ανεγκέφαλους φασίστες, είναι ανούσια όταν γίνεται μόνο και μόνο για την σύγκρουση.Το κέντρο της ΑΘήνας δεν πρέπει να γίνει πεδίο μάχης.Το δίκιο είναι με το μέρος μας, λύσεις υπάρχουν και μπορούμε να νικήσουμε την ηλιθιότητα και τον ρατσισμό κάποιων με υπεύθυνη στάση που απαντά σε άμεσα προβλήματα. 6) Η ουσία είναι όπως λέει και o evriteros στην καταπολέμηση της αιτίας αλλά να συμπληρώσω ότι "Από την άλλη οξύνονται κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία και φτώχια", όπως έγραψε ο Jorje7.Πρέπει λοιπόν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μετανάστευσης και γκετοποίησης κάποιων περιοχών ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της ρίζας του κακού που όλοι γνωρίζουμε που βρίσκεται.

Δημήτρης Ν. είπε...

Όσο μπορώ πιο επιγραμματικά.
1ον. Η αποκάλυψη του ΛΆΟΣ και η άρνηση να συνομιλεί με τους φασίστες δεν είναι ελιτισμός αλλά υποχρέωση του κάθε αριστερού και δημοκράτη. Αλλιώς έτσι νομιμοποιείται στα μάτια του λαού και αποκτά εχέγγυα δημοκρατικότητας.
2ον. Το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες αλλά αυτοί που τους αναγκάζουν να ξεσπιτώνονται, τους μαζεύουν στα σύνορα, αν δεν τους σκοτώσουν, τους φέρνουν με λεωφορεία στην Αθήνα και τους παρατάνε στη τύχη τους. Για να κάνουν μετά τα πογκρόμ, να τους παρουσιάζουν ως πρόβλημα και να παίζουν με τα συντηριτικά αντανακλαστικά του κόσμου.
3ον. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα.
Οι κυβερνήσεις έχουν πολύ συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική και είναι λάθος να ισχυριζόμαστε το αντίθετο. Είναι αυτη που οξύνει τα προβλήματα για όλους μας, ντόπιους και ξένους. Κατά τα άλλα παραπέμπω σε δύο κείμενα που αντιγράφω από το blog μου σε τούτο το blog!