Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αϊτή: Συγκρούσεις κυανόκρανων - διαδηλωτών με φόντο τη χολέρα...

    Τους 1.000 ξεπερνούν οι νεκροί από την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Αϊτή από τα μέσα Οκτωβρίου, με συνολικά καταγεγραμμένους 1.034 θανάτους, δηλαδή 117 περισσότερους από τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή, σύμφωνα με τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν χθες από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το αϊτινό υπουργείο αναφέρει στον ιστότοπό του ότι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία 16.799 άνθρωποι από την αρχή της επιδημίας, δηλαδή 2.157 περισσότεροι από τον προηγούμενο απολογισμό. Εξάλλου, το υπουργείο κάνει λόγο για 38 θανάτους στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, έναντι 27 την Κυριακή.
    Οι κακές συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς των πληγέντων από τον σεισμό της 12ης Ιανουαρίου δημιουργούν φόβους για ταχεία εξάπλωση της επιδημίας της χολέρας.
    Εξάλλου, στις συγκρούσεις, οι οποίες σημειώθηκαν προχθές μεταξύ κυανόκρανων και διαδηλωτών, που ήταν οργισμένοι για τη διαχείριση της επιδημίας, σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Ο ΟΗΕ παραδέχθηκε ότι κυανόκρανος πυροβόλησε εναντίον ενός από τους θανόντες όντας σε άμυνα. Οι κυανόκρανοι από το Νεπάλ ήταν ο στόχος των επιθέσεων με λιθοβολισμούς σε διαδήλωση στην πόλη Χίνσε της κεντρικής Αϊτής. Φήμη ανέφερε ότι η επιδημία της χολέρας, με 900 νεκρούς έως σήμερα, προκλήθηκε από διαρροή από σηπτικό βόθρο σε στρατόπεδο που βρίσκεται κοντά στο Μιρεμπαλέ (κεντρικό), όπου πολλοί Νεπαλέζοι στρατιώτες έχουν τη βάση τους - η αποστολή στη MINUSTAH, τη στρατιωτική, αστυνομική και πολιτική δύναμη του ΟΗΕ, του Νεπάλ αποτελείται από 1.000 άνδρες. Ωστόσο ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι Νεπαλέζοι στρατιώτες αποδεικνύουν ότι οι στρατιώτες καμία σχέση δεν έχουν με την επιδημία.


    ΠΗΓΗ : WWW.AVGI.GR

    Δεν υπάρχουν σχόλια: