Διαφωνίες μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων
Στους δρόμους κατέβηκαν, και πάλι, το Σάββατο, για όγδοη φορά, οι Γάλλοι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο ισοπέδωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο, πλέον, βρίσκεται στην τελική φάση της μετατροπής του σε νόμο του κράτους, αφού αναμένεται μόνο η έγκριση του Συνταγματικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή στο πανεθνικό συλλαλητήριο του Σαββάτου ήταν σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες, αλλά και κυμάνθηκε, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα.
Σήμερα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν εκ νέου για να εξετάσουν τρόπους περαιτέρω συνέχισης της δράσης τους. Ομως, οι πιθανότητες κατάληξης σε μια κοινή απόφαση, όπως φαινόταν μέχρι χθες, δεν ήταν πολλές. Η ηγεσία της CGT, που δέχεται μεγάλες πιέσεις από την βάση, τάσσεται υπέρ της πραγματοποίησης και νέων απεργιών σε συνδυασμό με την ανάληψη και άλλων εναλλακτικών δράσεων διαμαρτυρίας, επιμένοντας ότι η πίεση των εργαζομένων προς την κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει και ότι μπορεί πάντα να επιτευχθεί απόσυρση του νομοσχεδίου.
Αντίθετα, για αναγκαιότητα «σταδιακής υποβάθμισης» του στόχου απόσυρσης του εν λόγω νομοσχεδίου και αναζήτησης νέων μορφών πάλης, φέρονται να μιλούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις CFDT (που βρίσκεται πιο κοντά στο Σοσιαλιστικό Κόμμα), η «χριστιανοδημοκρατική» CFTC, και η Unsa, που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο της εκπαίδευσης και επηρεάζεται από το Σοσιαλιστικό κόμμα.
Μέχρι χθες, πάντως, στελέχη της CGT δήλωναν ότι θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και αν χρειαστεί να διαλυθεί η «διασυνδικαλιστική» επιτροπή.
Πηγή:www.rizospastis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου