Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Απεργία....στο μπάσκετ!

Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε απεργία διαρκείας και το μπάσκετ μπαίνει σε νέες περιπέτειες
Ο ΠΣΑΚ αποφάσισε απεργία διαρκείας και το μπάσκετ μπαίνει σε νέες περιπέτειες

Ακόμη κι αν χρειαστεί να χαθεί ολόκληρη η χρονιά σε Α1 και Α2. Πάντως ο ΠΣΑΚ αποδέχτηκε την πρόσκληση που έλαβε χθες το απόγευμα από τον ΕΣΑΚΕ και θα στείλει αντιπροσωπεία στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Λίγκας, η οποία θα συγκληθεί για να καθορίσουν οι ΚΑΕ τον τρόπο αντίδρασής τους.

Την απόφαση ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, στις 10.30 το βράδυ, ο προεδρεύων τη Γενική Συνέλευση, Γιώργος Παυλίδης. Υπέρ της (λήξης της αναστολής της περσινής) απεργίας ψήφισαν 151 μέλη και κατά 24. 
Συζητήθηκε και μια τρίτη επιλογή, που έθεσε ο Δημήτρης Παπανικολάου: να γίνει μεν η απεργία αλλά να ξεκινήσει ύστερα από δύο εβδομάδες. Με αυτή συμφώνησε μόλις το 10,5%, ενώ το 89,5% ζήτησε να ξεκινήσει η κινητοποίηση άμεσα. Οπως έγινε γνωστό, κατά της απεργίας ψήφισαν 7 αθλητές του ΚΑΟΔ και 7 του Ικάρου Καλλιθέας. Απουσίασαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι εκείνη την ώρα είχαν προπόνηση. Μόνο ο Γιάννης Μπουρούσης εκφράστηκε -εγγράφως- υπέρ της απεργίας.
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού (εκτός του Περπέρογλου) ήταν εκεί και τήρησαν μετριοπαθή στάση. «Ο,τι αποφασίσετε θα είμαστε μαζί σας, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε μπροστά γιατί στη δύσκολη αυτή εποχή είναι πρόκληση να διαμαρτύρονται παίκτες που παίρνουν εκατομμύρια ευρώ. Θα είμαστε στη γαλαρία», διευκρίνισαν ο Τσαρτσαρής και ο Διαμαντίδης.
«Οι Ελληνες καλαθοσφαιριστές δεν δεχόμαστε να συνεχίζεται ο εμπαιγμός από την πολιτεία, η οποία έχει εγγράφως δεσμευτεί προ 10μήνου για την επίλυση των προβλημάτων μας. Πλέον, η απόφαση του Συνδέσμου μας είναι η επ' αόριστον απεργία μέχρι να εφαρμοστούν ως νόμοι του κράτους τα συμφωνηθέντα με την πολιτεία αιτήματά μας. Ελπίζουμε αυτή μας την απόφαση να τη στηρίξουν τόσο ο ΕΣΑΚΕ όσο και οι υγιώς σκεπτόμενοι ιδιοκτήτες των ομάδων με σκοπό να απαιτήσουμε μαζί τις αλλαγές που χρειάζεται το μπάσκετ», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.
Τα βασικά αιτήματα του ΠΣΑΚ είναι: η ασφαλιστική κάλυψη των μελών του, η επαναλειτουργία του ταμείου αλληλοβοήθειας, η ελεύθερη μετακίνηση, την ίδια χρονιά, σε ομάδα της Ελλάδας, η έκδοση άμεσων αποφάσεων από τις Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και η κατάρτιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που καταγγέλθηκε από το 2008.
«Δεν έχετε καταλάβει ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει πεθάνει. Δεν γίνεται να υπάρχει πρωτάθλημα με μισές ομάδες, με παίκτες ανασφάλιστους και απλήρωτους. Αν γινόταν αυτό το πρωτάθλημα θα ήταν κακό για όλους μας. Λένε πως για να "γεννηθεί" το σύμπαν πρέπει πρώτα να διαλυθεί. Ισως ήρθε η ώρα να διαλυθεί αυτό το πρωτάθλημα για να γεννηθεί ένα καινούργιο, για το οποίο θα είμαστε περήφανοι και το οποίο θα αφήσουμε παρακαταθήκη στα νέα παιδιά. Ακόμη και οι συνάδελφοί μας που δεν έχουν οικονομική άνεση είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.
Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ απάντησε πρόθυμα στις ερωτήσεις και εξέφρασε ανοιχτά το παράπονο των καλαθοσφαιριστών για τη μη πρόσκλησή τους από την ΕΟΚ στη συζήτηση της Δευτέρας. «Πρέπει να καταλάβουν ότι είμαστε όλοι μας πρωταγωνιστές και όχι οι παράγοντες. Δεν μπορούν να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς», τόνισε χαρακτηριστικά.
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: