Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινάει σήμερα στο Πάντειο η διάσκεψη του Αριστερού Βήματος Διαλόγου


Με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων αγωνιστών, στελεχών της αριστεράς, οικονομολόγων, πανεπιστημιακών και πολιτικών διανοητών ξεκινάει σήμερα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα) η διήμερη διάσκεψη που οργανώνουν το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών με τίτλο «Ανατροπή του μνημονίου! Αριστερή εναλλακτική λύση και σοσιαλιστική προοπτική».

Κατά την έναρξη των εργασιών, θα χαιρετίσουν την εκδήλωση οι: Αλ. Τσίπρας, Γ. Μπανιάς, Αλ. Αλαβάνος και Τ. Κατιντσάρος.

Επίσης έχει προσκληθεί να χαιρετίσει τη διάσκεψη και να συμμετάσχει στις εργασίες της το ΚΚΕ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο Ροντρίγκο Τσάβες, πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Ούγκο Τσάβες, όπως και εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κούβας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου έχει σήμερα ως εξής: Άνοιγμα (6.00 - 7.15): Συντονιστής: Αλ. Χρύσης. Ομιλητές: Στ. Κουβελάκης, Γ. Ανδρεάδης, Χρ. Κορτζίδης, Ευτ. Μπιτσάκης.

Συζήτηση (7.15 - 9.15): Η κρίση της ευρωζώνης και η στάση της αριστεράς. Συντονιστής ο Δ. Κωνσταντακόπουλος. Ομιλητές οι οικονομολόγοι και πανεπιστημιακοί: Κ. Λαπαβίτσας, Σαμίρ Αμίν, Κ. Βεργόπουλος, Ζακ Νικονόφ.


Σάββατο 16 Οκτωβρίου

Συζήτηση (5.30 - 7.15): Το επαχθές χρέος, μηχανισμός οικονομικής εκμετάλλευσης και εθνικής κηδεμονίας. Συντονιστής ο Λ. Βατικιώτης. Ομιλητές οι οικονομολόγοι: Γιάννης Τόλιος, Θόδωρος Μαριόλης, Κλαούντιο Κατς.

Τελική συζήτηση (7.30 - 9.30): Η απάντηση της αριστεράς στην καπιταλιστική κρίση. Συντονιστής: Π. Σωτήρης. Ομιλητές: Π. Λαφαζάνης, Δ. Δεσύλλας, Ρ. Ρινάλντι, Αλέν Κριβίν, Γ. Χουρμουζιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: