Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Πασοκικός Πολιτισμός :Τα ΜΑΤ έδειραν τους 2 χρόνια απλήρωτους συμβασιούχους -«Απελευθέρωση» της Ακρόπολης με χημικά και βία.

Ρεπορτάζ από το www.enet.gr 

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να μπουν μέσα στο χώρο της Ακροπόλεως και δια της βίας, αφού πρώτα άνοιξαν την κεντρική είσοδο, έβγαλαν τους συμβασιούχους που είχαν από χθες οχυρωθεί μέσα σε αυτόν. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε χρήση βίας και χημικών εναντίον των δημοσιογράφων που κάλυπταν την κινητοποίηση.
 
Αυτή την ώρα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αν και άνδρες των ΜΑΤ εξακολουθούν να περιφρουρούν το χώρο της Ακρόπολης ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός συμβασιούχου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στόχων των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν και δημοσιογράφοι και μέλη τηλεοπτικών συνεργείων, τους οποίους τα ΜΑΤ απώθησαν βίαια.
Νωρίτερα οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να σπάσουν το λουκέτο που κρατούσε την πόρτα στην είσοδο της Ακροπόλεως κλειστή, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συμβασιούχους και μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα των τουριστών.
Σημειώνεται ότι της επέμβασης της αστυνομίας είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή.
"Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης", δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης.
"Το κράτος που είναι σύμφωνα με το σύνταγμα ο άριστος εργοδότης αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 24 μήνες και απειλεί να τους συλλάβει" δήλωσε, εκφράζοντας την οργή του  στην τηλεόραση του Σκάι ο εργατολόγος και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος.
Νωρίτερα ο πρόεδρός των συμβασιούχων, Ν. Χασομέρης,δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή με τους συμβασιούχους στο υπουργείο Πολιτισμού αγγίζει 800 ανθρώπους και κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύουν με δικαστικές αποφάσεις και πως αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία βάζει χέρι στις δικαστικές αποφάσεις.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο Ραγκούση μετά το τέλος της σύμβασης δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσής της και στις 31 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι  πρέπει να φύγουν.
Χθες οι έκτακτοι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού,  οποίοι απέκλεισαν την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους και  διανυκτέρευσαν στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδρίαζαν σήμερα το πρωί προκειμένου να δουν εάν θα συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Χθες ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό.


ΠΗΓΗ :WWW.ENET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: