Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ενταση στην Ακρόπολη, επέμβαση των ΜΑΤ-Oι μόνιμοι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους

Από το www.nooz.gr

Ένταση επικράτησε στην Ακρόπολη, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, που εισήλθαν από πλαϊνή είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο, απώθησαν τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού, που πραγματοποιούσαν κατάληψη στην είσοδο του μνημείου- για δεύτερη ημέρα- διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους: Πρόκειται για υπαλλήλους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΥΠΠΟΤ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για 22 μήνες.

Η είσοδος του Ιερού Βράχου παραμένει κλειστή για τους τουρίστες, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στους συμβασιούχους.
Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οδήγησε σε συμπλοκές σώμα με σώμα με τους απεργούς και ακολούθησε εκτεταμένη ρίψη χημικών προς τους ίδιους αλλά και σε δημοσιογράφους και οπερατέρ ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, καθώς και στη σύλληψη ενός από τους απεργούς. 

Η επέμβαση έγινε υπό τα βλέμματα των έκπληκτων τουριστών, οι οποίοι τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο, ενώ ήδη η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα.

Οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να παραμείνουν έξω από την είσοδο της Ακρόπολης μέχρι τις 6 το απόγευμα και να επιστρέψουν το πρωϊ της Παρασκευής, στον χώρο του μνημείου.

Έντονοι διαπληκτισμοί εκτυλίχθηκαν μεταξύ του Νίκου Χασομέρη, προέδρου των συμβασιούχων, με τους αστυνομικούς και τον έφορο της Ακρόπολης, Αλ. Μάντη. "Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης", δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων. 

Πηγή :www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: