Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις συμφωνίες με την Κίνα

Το καλάθι των συμφωνιών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κινεζική περιέχει χρυσάφι για ορισμένα τμήματα της πλουτοκρατίας και τίποτα παραπάνω. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πιστέψουν τίποτα από την κυβερνητική προπαγάνδα και τους πανηγυρισμούς της πλουτοκρατίας.
Η περιβόητη κινεζική επένδυση 5 δισ. δεν είναι παρά ενίσχυση των Ελλήνων εφοπλιστών που δίνει η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου αυτοί να κατασκευάσουν τα εκατοντάδες πλοία τους στην Κίνα, με αντάλλαγμα να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου της Κίνας προς την Ευρώπη.
Η παραχώρηση υποδομών, λιμανιών, σιδηροδρόμων, ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών και η αξιοποίησή τους από τις κινεζικές πολυεθνικές για να μεταφέρουν εμπορεύματα θα δημιουργήσουν ελάχιστες θέσεις εργασίας μπροστά στην ανεργία που θα προκαλέσει ο μαζικός εκτοπισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η επέκταση και ενίσχυση της δράσης του πολυεθνικού κεφαλαίου σε κρίσιμες υποδομές οδηγεί σε ακόμα φθηνότερους εργάτες χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς Κίνας.
Από τις όποιες εξαγωγές λαδιού ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματίες που ελέγχουν τις εξαγωγές ελαιολάδου και όχι οι φτωχοί αγρότες των οποίων η θέση διαρκώς θα επιδεινώνεται.
Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα. Η ανάπτυξη που ωφελεί το μεγάλο κεφάλαιο, για το λαό φέρνει φτώχεια και ανεργία. Υπονομεύει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, τον εμπλέκει σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: