Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Big Brother στο Internet-Στενότερη παρακολούθηση του διαδικτύου ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται να προωθήσει σχέδιο νόμου που θα διευκολύνει τις αρχές να παρακολουθούν το διαδίκτυο, τις συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα των The New York Times.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Λευκός Οίκος θα στείλει, το προσεχές έτος, στο Κογκρέσο, σχέδιο νόμου που θα απαιτεί από υπηρεσίες διαδικτύου να συμβιβαστούν με τους κανόνες εποπτείας από τις αρχές. Μεταξύ των υπηρεσιών αυτών αναμένεται να βρίσκονται οι πάροχοι κρυπτογραφημένων e-mail, όπως τα BlackBerry, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και υπηρεσίες άμεσης επικοινωνίας, όπως το Skype.

Σύμφωνα με επικεφαλής των αρχών εθνικής ασφάλειας οι νέοι κανόνες είναι αναγκαίοι καθώς όλο και περισσότεροι τρομοκράτες και εγκληματίες εγκαταλείπουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων και επιλέγουν τη διαδικτυακή επικοινωνία.
"Πρόκειται να μπλοκάρονται κάποια μηνύματα με τρόπο τελείως νόμιμο", δήλωσε στην εφημερίδα η Βαλερί Καπρόνι του FBI. "Δεν θα πρόκειται για μια επέκταση εξουσίας από μέρους των αρχών. Πρόκειται για προφύλαξη της ικανότητάς μας να εξασκούμε την πρέπουσα εξουσία με στόχο την προστασία του πληθυσμού και την εγγύηση της εθνικής μας ασφάλειας", επισήμανε η ίδια.
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: