Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ - Με δυναμικά ψηφοδέλτια στις Περιφέρειες

Βασιλης Τεντόμας, υποψήφιος περιφερειάρχης Β.Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΑΦΝΗ ΣΦΕΤΣΑ

Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, η ανανεωτική- ριζοσπαστική αριστερά “ρίχνεται” για τα καλά πια στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες έχουν επιλεγεί, καθώς οι μόνες εκκρεμότητες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Δυτικής Ελλάδας αναμένεται εντός του Σαββατοκύριακου ότι θα έχουν λήξει. Ανάλογη είναι και η εικόνα στους δήμους, όπου πλέον κλείνουν, πέρα από τους επικεφαλής, και τα ψηφοδέλτια. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού μεταφέρθηκε τελικά για την Τετάρτη, για να έχουν ετοιμάσει τις προτάσεις τους όλα τα όργανα του κόμματος.

Οι υποψήφιοι στις Περιφέρειες


Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις Περιφέρειες, πέραν της Αττικής, είναι: Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, ο Ανέστης Στρατιάδης, στο Βόρειο Αιγαίο οΒασίλης Τεντόμας, στην Ήπειρο ο Γιάννης Παπαδημητρίου, στη Θεσσαλία ο Κώστας Πουλάκης, στο Ιόνιο, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, στην Κρήτη ο Γιώργος Σταθάκης, στο Νότιο Αιγαίο ο Νίκος Χρυσόγελος, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, και στην Πελοπόννησο ο Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικότερα, η Περιφερειακή αυτοδιοικητική κίνηση Νοτίου Αιγαίου “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” με επικεφαλής το στέλεχος του ΣΥΝ, Νίκο Συρμαλένιο, αποφάσισε την κοινή εκλογική κάθοδο με την κίνηση “Οικολογικός Άνεμος”. Ο Ν. Χρυσόγελος τέθηκε επικεφαλής και ο Ν. Συρμαλένιος αντιπεριφερειάρχης. “Η κοινή εκλογική κάθοδος και η συνεργασία των δύο περιφερειακών αυτοδιοικητικών κινήσεων φιλοδοξεί να συσπειρώσει πολύ ευρύτερες δυνάμεις κινήσεων και πολιτών στο Ν. Αιγαίο, με στόχο να εκφράσει ένα ρεύμα ανατροπής του στρεβλού αναπτυξιακού μοντέλου και των προβλημάτων που διαμόρφωσαν οι διαχρονικά χρεωκοπημένες πολιτικές”, αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η κίνηση.
Ο Θανάσης Πετράκος, στέλεχος του ΣΥΝ και νομαρχιακός σύμβουλος Μεσσηνίας, επελέχθηκε ως επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” από τις πέντε αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στηρίζονται από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στους νομούς της Πελοποννήσου.
Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στο “τραπέζι” είναι τα ονόματα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη και του γιατρού Στράτου Πλωμαρίτη και όλα δείχνουν ότι ακόμη και σήμερα θα υπάρχει η τελική απόφαση.
Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Δέσποινας Σπανούδη, με τη στήριξη της κίνησης “Αυτοδιοικητικό κίνημα Περιφέρειας Στερεάς”. Οι δυνάμεις του ΣΥΝ ωστόσο στηρίζουν και επιμένουν στην υποψηφιότητα του στελέχους του κόμματος Βαγγέλη Αποστόλου: Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΝ, με ομόφωνη απόφασή του είχε καταλήξει στην υποψηφιότητα του Β. Αποστόλου, την οποία και προτείνει, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των μελών του ΣΥΝ της Περιφέρειας, στην ΚΠΕ. Οι καρποί της προσπάθειας για συμβιβαστική λύση ώστε να αποτραπεί η κάθοδος δύο ξεχωριστών ψηφοδελτίων θα φανούν εντός των ημερών. Στη δυτική Ελλάδα, αναμένεται η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


ΠΗΓΗ : WWW.AVGI.GR - ΔΑΦΝΗ ΣΦΕΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: