Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Με τραγούδια αμφισβήτησης και καταγγελίας, τραγούδια ελπίδας,ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκλεισε την προχτεσινή αυλαία της Κεντρικής Σκηνής. Πάντα παρών στη μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ, ξεσήκωσε το τεράστιο ακροατήριο





«Δε θα περάσουν»
Με τραγούδια αμφισβήτησης και καταγγελίας, τραγούδια ελπίδας, αφιερωμένα σε όσους επιμένουν να ονειρεύονται, σε όσους δεν εφησυχάζουν, σε όσους μάχονται για ένα καλύτερο αύριο ενάντια σε κάθε είδους «αλυσίδες», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έκλεισε την προχτεσινή αυλαία της Κεντρικής Σκηνής. Πάντα παρών στη μεγάλη γιορτή της ΚΝΕ, ξεσήκωσε το τεράστιο ακροατήριο, προσφέροντας συγκινήσεις και εγερτική διάθεση. Αφιέρωσε το τραγούδι «Το παιχνίδι παίζεται ακόμα», λέγοντας ότι «όσο υπάρχουν Κνίτες και Κνίτισσες το παιχνίδι θα παίζεται πάντα». Ιδιαίτερα επικριτικός ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη «νέα τάξη πραγμάτων», που προσπαθούν να μας επιβάλουν, βροντοφώναξε: «Δε θα περάσει. Ολοι στους δρόμους».

Μέρα μνήμης μιας πικρής απουσίας, του Μάνου Λοΐζου, η προχτεσινή και ο Βασίλης δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στον αξέχαστο τροβαδούρο της καρδιάς μας με ένα τραγούδι που μας έχει σημαδέψει: «Μια φωτογραφία σου ήρθε απ' τα ξένα... Τσε Γκεβάρα». Και η φωνή του ενώθηκε με τις φωνές των χιλιάδων φίλων του κάθε ηλικίας. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στο πρόσφατο «φευγιό» του Μάνου Ξυδούς.

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: