Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η.Π.Α : Μεγάλη αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας.Σχολιάζει ο Red Star.

People line up to receive a free meal at the St. Anthony foundation dining room on September 16, 2010 in San Francisco, California.
Justin Sullivan, Getty Images
Φτωχοί και άστεγοι περιμένουν στην ουρά του St. Anthony Foundation στο San Francisco. Το ίδρυμα  σερβίρει κατά μέσο όρο 2.600 γεύματα την μέρα.Και δεν είναι το μοναδικό...



Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το Σαν Φρανσίσκο του 2010.Κάθε μέρα αν κάποιος σταθεί έξω από το St. Anthony Foundation και φωτογραφίζει θα βγάζει την ίδια μονότονη φωτογραφία.Χωρίς ιατρική περίθαλψη, χωρίς φαγητό , χωρίς στέγη, χωρίς κράτος Πρόνοιας εκατοντάδες Αμερικανοί ζουν χωρίς αύριο και χωρίς ελπίδα.Και αυτό συμβαίνει σε όλες τι Αμερικάνικες πόλεις και Πολιτείες.Τα Ελληνικά ΜΜΕ τα θάβουν όμως και προτιμούν να αναδεικνύουν θέματα όπως αυτό της Κούβας και της δήθεν στροφής της στον καπιταλισμό.Βλέπετε όλοι θέλουν να πιστεύουν πως ο καπιταλισμός είναι μονόδρομος και πως ο σοσιαλισμός έχει ξοφλήσει.Και πρωτοστάτες σε όλα αυτά είναι στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ , σοσιαλδημοκράτες και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις ...

H κρίση των τελευταίων 3 ετών στις Η.Π.Α έχει εκτινάξει την ανεργία στα ύψη.Οι Αμερικάνοι είναι καταχρεωμένοι και αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνεια των σπιτιών τους.Οι νέοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα φοιτητικά τους δάνεια.Ο Ομπάμα , άλλα υποσχέθηκε και άλλα έπραξε για το σύστημα υγείας και την ασφάλιση των Αμερικανών.Δεκάδες εκατομμύρια ανασφάλιστοι είναι στο έλεος της τύχης τους και (προσ)εύχονται μην ασθενήσουν.
Εμείς  οι αριστεροί,κομμουνιστές,προοδευτικοί σοσιαλιστές ,

οι υποψιασμένοι τέλος πάντων πολίτες, παρά τα αποτυχημένα ,σε μεγάλο βαθμό , σοσιαλιστικά πειράματα του παρελθόντος ξέρουμε πως αξίζει να ακολουθήσουμε το άλλο μονοπάτι.Να ρισκάρουμε για κάτι καλύτερο.Κλείστε τα χαζοκούτια και δείτε την αλήθεια με τα μάτια και την καρδιά σας ! Το μέλλον το φτιάχνουμε εμείς κάθε στιγμή της ζωής μας, με τις πράξεις ή την αδράνεια μας.

Red Star




Δεν υπάρχουν σχόλια: