Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σοφιανού για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και τις δηλώσεις του Γ. Καμίνη


Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, της σημερινής και της προηγούμενης, καθώς και όσων έχουν διατελέσει δήμαρχοι της Αθήνας, για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της πόλης. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους και τις διαχείρισης που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Και γιατί δεν έλαβαν κανέναν μέτρο προστασίας των μεταναστών, αλλά και σε σχέση με τη λειτουργία στο κέντρο των προγραμμάτων συντήρησης του ΟΚΑΝΑ στο πρόβλημα των ναρκωτικών.
Από τις δεκάδες συζητήσεις που έκανα με τους μαγαζάτορες στην Αιόλου και την Αγίου Μάρκου διαπίστωσα ότι τα ξενοφοβικά κηρύγματα δεν πιάνουν τόπο, είναι πολύ θετικό αυτό.
Πολύς κόσμος καταλαβαίνει ότι εδώ, για το κέντρο της Αθήνας, παίζονται μεγάλα επιχειρηματικά παιχνίδια και συμφέροντα. Ταυτόχρονα καταλαβαίνει ότι για αυτή την εγκληματική δράση που υπάρχει ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες η ευθύνη δεν βρίσκεται στους εξαθλιωμένους  - χρήστες, άστεγους, μετανάστες - αλλά σε αυτούς που ανέχονται τα κυκλώματα που οργανωμένα δρούν και μετατρέπουν το κέντρο σε μια επικίνδυνη περιοχή.
Θεωρούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες η «παράσταση» που έδωσε χθες το βράδυ στην Βαρβάκειο αγορά, με ακροατήριο το μισό υπουργικό συμβούλιο, ο υποψήφιος δήμαρχος της κυβέρνησης στην Αθήνα Γ. Καμίνης ήταν προκλητική. Με αυτά που είπε μάταια προσπάθησε να κρύψει τους ένοχους και τις αιτίες και τις κυβερνητικές ευθύνες. Ο λαός πρέπει να παρέμβει ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση στην Αθήνα και στην περιφέρεια της Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: