Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΝΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Κόβουμε τις συντάξεις αν δεν αποδείξετε ότι ζείτε!

Αποκαλυπτικό το έγγραφο που στέλνει σε συνταξιούχους το ΙΚΑ Καλαμάτας
Δε φτάνει το μακάβριο σαφάρι που ξεκίνησε, τηλεφωνώντας σε λαϊκές οικογένειες και ρωτώντας αν εξακολουθούν να ζουν οι ηλικιωμένοι, τώρα η κυβέρνηση λέει ορθά - κοφτά στους συνταξιούχους πως αν δεν αποδείξουν ότι ζουν, θα πάψουν να παίρνουν σύνταξη!
Σε επιστολή του που στέλνει σε συνταξιούχο το Τμήμα Συντάξεων του υποκαταστήματος Καλαμάτας του ΙΚΑ, ο διευθυντής ζητά «στα πλαίσια της απογραφής και τον έλεγχο των συνταξιούχων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παρακαλούμε εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών προσέλθετε αυτοπροσώπως στην Υπηρεσία μας» «με την αστυνομική σας ταυτότητα» και συμπληρωμένη υπεύθυνη δήλωση. Στην οποία, ο/η δηλών /ούσα πρέπει να δηλώσει αν πέρα από τη σύνταξη του ΙΚΑ παίρνει και άλλη σύνταξη, και αν ναι, από πού και να βεβαιώνει ότι ...«βρίσκεται στη ζωή»!
Και η επιστολή συνεχίζει: «Εφιστούμε την προσοχή σας και σας γνωρίζουμε ότι αν δεν προσέλθετε εντός της ανωτέρω προθεσμίας η υπηρεσία μας θα αναγκαστεί να αναστείλει την καταβολή της σύνταξής σας σύμφωνα με το άρθρο 18 του Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας του ΙΚΑ»!
Στην ίδια κατεύθυνση και προσπαθώντας να εμφανιστεί ... αμείλικτος «κυνηγός» όσων «βουλιάζουν» τα ασφαλιστικά ταμεία, η κυβέρνηση έδωσε κατεύθυνση και στις 9.9.2010 ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ κυκλοφόρησε επείγον έγγραφο, με θέμα: «Ενέργειες για την ελαχιστοποίηση του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ του θανάτου του συνταξιούχου και της διακοπής της συνταξιοδότησής του».
Τις προηγούμενες μέρες, το ΚΚΕ με Ερώτησή του έφερε στη Βουλή περίπτωση 92χρονης ηλικιωμένης απ' τη Λαμία στην οποία τηλεφώνησε υπάλληλος του ΙΚΑ ζητώντας με επιμονή να πληροφορηθεί αν βρίσκεται ή όχι εν ζωή. Ο υπάλληλος μάλιστα ζήτησε - όταν έμαθε ότι η ηλικιωμένη ζει - να καλέσει την αστυνομία προκειμένου να πιστοποιήσει ότι είναι ζωντανή και η σχετική βεβαίωση να κατατεθεί στο ΙΚΑ!
Βαφτίζουν θύτες τα θύματα
 
Η κυβέρνηση κάνει οτιδήποτε για να αποπροσανατολίσει από την αντιασφαλιστική θύελλα που εξαπολύει και να ρίξει το φταίξιμο για τα ελλείμματα και τα αδιέξοδα των Ταμείων στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους! Ετσι, πρόσφατα ανακάλυψε πως για τις «τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων φταίνε οι υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι (όπως φρόντισαν να αναπαράγουν με καθημερινά ρεπορτάζ και τα αστικά ΜΜΕ). Βέβαια, από την άλλη μεριά, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας τους. Μέλημά της είναι το «νοικοκύρεμα» των Ταμείων στην κατεύθυνση που βολεύει τη μεγαλοεργοδοσία. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι επανειλημμένα στελέχη της κυβέρνησης στέκονται στην ανάγκη να καλυφθούν οι «τρύπες» των Ταμείων, όχι γιατί νοιάζονται για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά γιατί έτσι μπορούν να μειωθούν οι εισφορές και να δοθεί ώθηση στην «ανταγωνιστικότητα»...

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: