Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Να καταδικάσουμε την πολιτική τους και με την ψήφο μας

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στα ΕΛΠΕ
Ο Θανάσης Παφίλης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους εργαζόμενους 
«Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση με πρόσχημα την οικονομική κρίση δεν είναι προσωρινά. Το επόμενο διάστημα αναμένονται κι άλλα μέτρα που θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα και τους εργαζόμενους. Ηδη, ο υπουργός Οικονομικών προχθές μίλησε για μειώσεις του συντελεστή φορολογίας στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων από 24% σε 20% καθώς και πλήρη φοροαπαλλαγή για αρκετά χρόνια σε όσους επενδύουν στη χώρα μας. Κάθε εργαζόμενος έχει σχηματίσει άποψη από την ίδια του τη ζωή για το τι συμβαίνει με τα μέτρα της κυβέρνησης και την οικονομική κρίση. Ο λαός μπορεί και πρέπει να κάνει το βήμα ώστε να ανατρέψει αυτή την πολιτική με τον αγώνα και την ψήφο του. Να ενισχύσει το ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου».
Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε εργαζόμενους στα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛΠΕ) στον Ασπρόπυργο, στην περιοδεία που πραγματοποίησε νωρίς χτες το πρωί.
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις τεχνικές υπηρεσίες των ΕΛΠΕ (επιθεωρητές μελετών κατασκευών, ηλεκτρολογείο, τμήμα συντήρησης ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού, συντήρηση και καθαριότητα) και συζήτησε με τους εργαζόμενους για το τσάκισμα των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, την κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Φανερή ήταν η διάθεση των εργαζομένων για διάλογο, αναζήτηση λαϊκής διεξόδου από την κρίση του συστήματος, αλλά και ενημέρωση γύρω από τις θέσεις του ΚΚΕ.
Οπως τόνισε ο Θ. Παφίλης, οι εξελίξεις είναι τέτοιες που δε χωρά κανένα πισωγύρισμα από το λαό. Σήμερα, όπως είπε, που υπάρχει τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας, τεράστια έκρηξη της τεχνολογίας, είναι δυνατόν ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι «να πηγαίνει στις τσέπες μιας χούφτας καπιταλιστών, βιομηχάνων κι εφοπλιστών; Παίζουν καλά το παιχνίδι τους. Σου λένε, δούλεψε 40 χρόνια για να πάρεις σύνταξη. Ποιος από εσάς θα μπορέσει να έχει 300 μεροκάματα το χρόνο επί 40 χρόνια - με την έως τώρα κατάσταση - για να πάρει σύνταξη; Δε μας γυρίζουν 100 χρόνια πίσω; Δεν κοροϊδεύουν το λαό;».
Υποψηφιότητες με στόχο να παραπλανήσουν το λαό
Ο Θ. Παφίλης μίλησε παράλληλα και για τις τοπικές εκλογές. Οπως είπε, δίνεται στο λαό μεγάλη ευκαιρία για να εκφράσει την αγανάκτηση και την οργή του. Να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, αλλά και τους υποψήφιους των άλλων κομμάτων που φορούν «προσωπείο ανεξαρτησίας και υπερκομματικότητας» για να μην εισπράξουν από τη μια τη λαϊκή καταδίκη και να κρύψουν τον αντιδραστικό χαρακτήρα του «Καλλικράτη» από την άλλη.
Και πρόσθεσε: «Κατεβαίνει ο Γ. Δημαράς στην Περιφέρεια Αττικής, ο οποίος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, κατέβηκε στο Δήμο Αθήνας, πήρε 10% και γύρισε πίσω στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα κατεβαίνει πάλι, δεν ψήφισε μεν το μνημόνιο, είναι υπέρ του "Καλλικράτη" και είναι στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Για το ΛΑ.Ο.Σ. κατεβαίνει ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος ψήφισε το μνημόνιο και έχει την άποψη ότι ο πιο διωγμένος κλάδος στην Ελλάδα είναι οι εργοδότες γι' αυτό πρέπει να απελευθερωθούν όλα. Για τον ΣΥΝ, ενότητα της αριστεράς λένε. Τρεις συνδυασμούς κατεβάζουν. Εναν μόνο θα αναφέρω. Αλ. Μητρόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ... βγάλτε τα συμπεράσματά σας».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, μαζί με τους εργαζόμενους, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα, να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, να μη γίνει νέα φοροληστρική επιδρομή στα εισοδήματα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Και πρόσθεσε: «Μπροστά στην κάλπη δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Με το χέρι στην καρδιά και κυρίως με μυαλό, να τους καταδικάσετε με την ψήφο σας».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: