Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΝ για τις χθεσινές απολύσεις δυο εγκύων γυναικών από πολυεθνική αλυσίδα τροφίμων και ξενοδοχείο της Σάμου


Το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού  εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, με αφορμή τις  χθεσινές απολύσεις δύο εγκύων γυναικών  από την πολυεθνική αλυσίδα τροφίμων Lidl στην Αθήνα και το ξενοδοχείο kokkari-Beach στη Σάμο. Ο κατάλογος των γυναικών που απολύονται ακόμη και όταν εγκυμονούν δεν έχει τελειωμό στο όνομα του κέρδους.
Ωστόσο, το καθαυτό γεγονός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις  δηλώσεις του κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς στη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών υποστήριξε ότι η "προοδευτική απάντηση" δεν είναι η πρόωρη συνταξιοδότηση μίας σύγχρονης γυναίκας, αλλά η στήριξή της σε όλη την εργασιακή ζωή της - κάτι που, όπως θεωρεί ο υπουργός Οικονομικών, κάνει το ΠΑΣΟΚ με το ολοήμερο σχολείο!
Οι απολύσεις και η ανεργία των γυναικών σκοτώνει το όνειρα κάθε νέου ζευγαριού να αποκτήσει παιδιά.
Καλούμε την Υπουργό Εργασίας κυρία Λούκα Κατσέλη και τον Υπουργό Οικονομικών  να μας απαντήσουν, τι θέση παίρνουν απέναντι σε αυτή την ασυδοσία των εργοδοτών και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εγκύων και το σταμάτημα των απολύσεων. Πάντως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει με ευλάβεια τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κατά του λαού και υπέρ του κεφαλαίου!

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: