Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση Κ.Κ.Ε και ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το πλαφόν στα καύσιμα


Βολές κατά της κυβέρνησης για την απόφασή της να άρει το πλαφόν στην τιμή των καυσίμων δύο μόλις μέρες μετά τον καθορισμό του εκτόξευσε το ΚΚΕ υποστηρίζοντας ότι η απόφαση αυτή αποκαλύπτει την κοροϊδία που η ίδια η κυβέρνηση έστησε από την πρώτη στιγμή.
Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με τον καθορισμό του πλαφόν έδωσε την ευκαιρία στα διυλιστήρια να αυξήσουν την τιμή πώλησης εν μια νυκτί και τώρα, μετά την άρση του η τιμή των καυσίμων στα πρατήρια έχει αυξηθεί για μια ακόμα φορά».
Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η κυβέρνηση φροντίζει να επιβεβαιώσει κάθε στιγμή ότι μόνη έγνοια της είναι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των εργαζομένων». 

Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την άρση του πλαφόν στα καύσιμα εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση, πανικόβλητη, έσπευσε να αποσύρει πλήρως το "πλαφόν" από τις λιανικές τιμές της βενζίνης, αντί να το επιβάλλει, μαζί με ένα ουσιαστικό κοστολογικό έλεγχο, πρώτα απ’ όλα και κυρίως στα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και σε ένα τέτοιο ύψος που να περιορίζει πραγματικά την αισχροκέρδειά τους και να προστατεύει τα πραγματικά συμφέροντα του καταναλωτή» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας, κλιμάκωσε την επίθεσή του: «Η κυβέρνηση της "τρόικας" και του μνημονίου επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι είναι μια κυβέρνηση παραδομένη απολύτως στο έλεος των αγορών και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που κυριαρχούν στον τόπο».


Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: