Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ: Ανακοίνωση της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου για τις Περιφερειακές εκλογές

Η μάχη των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών σε αυτή τη συγκυρία έχει τεράστια σημασία για τις δυνάμεις της εργασίας και της νεολαίας. Αποτελεί μια κεντρική πολιτική μάχη ενάντια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές της επιλογές, ενάντια στο μνημόνιο και την εξειδίκευσή του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον «Καλλικράτη». Αυτή τη μάχη οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς καλούνται να τη δώσουν σε ένα δύσκολο πεδίο διπλής διάσπασης. Από τη μια μεριά αναπτύσσεται ένα σχέδιο που δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθώντας να αποπολιτικοποιήσει τις εκλογές και στηρίζοντας ουσιαστικά το μνημόνιο. Από την άλλη ζούμε τη κορύφωση των διασπαστικών σχεδίων και των προσωπικών στρατηγικών που από καιρό ακολουθούν οι δυνάμεις του «Μετώπου».

Στόχος της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν μπορεί παρά να είναι η ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων για την ήττα της κυβερνητικής πολιτικής, την ανατροπή του μνημονίου και της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου. Σε αυτό το πλαίσιο  κινούνται και οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ για την προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στη σοσιαλδημοκρατία και την απεύθυνση στους εργαζόμενους που αποστοιχίζονται από τις πολιτικές επιλογές της. Αυτή την πολιτική γραμμή δεν θεωρούμε ότι μπορούν να την υπηρετήσουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο  δεν αποδεσμεύονται από την κυβέρνηση, αλλά αντίθετα κρύβονται πίσω από έναν αόριστο αντιμνημονιακό λόγο χωρίς να συμβάλλουν στην οριστική ήττα της κυβερνητικής πολιτικής. Σε καμία περίπτωση δεν μας ενδιαφέρει και δεν μας αφορά κανένα σχέδιο που έχει ως στόχο να νουθετήσει τον πρωθυπουργό ή  να μεταλλάξει την εικόνα για το ανάλγητο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του ΔΝΤ και του μνημονίου. Εξάλλου,το ρήγμα στη σοσιαλδημοκρατία προϋποθέτει ρήξη με την πολιτική της και όχι αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ. Είναι πλέον σαφές ότι υποψηφιότητες σαν τις παραπάνω δεν διασφαλίζουν κανέναν όρο για μια πολιτική γραμμή που θα στοχεύει στην ήττα της πιο ταξικής κυβέρνητικής πολιτικής της μεταπολίτευσης.
Σε αυτή τη συγκυρία θεωρούμε ότι διέξοδος μπορεί να αποτελέσει η κοινή κάθοδος των δυνάμεων που παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα ανοιχτό για κάθε άνθρωπο που θέλει να αγωνιστεί για την ανατροπή του μνημονίου, προυπόθεση της οποίας είναι η ήττα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  
Η Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: