Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη - Υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα από τις πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου για τους Ρομά

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης, σε παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο σχετικά με το ψήφισμα για την "Κατάσταση των Ρομά και την ελευθερία κυκλοφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", τόνισε:

 «Την απόλυτη υποκρισία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, εκφράζουν τα ψηφίσματα που κατατέθηκαν στο ΕΚ που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την κατάσταση και τις διώξεις των Ρομά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπροστά στις γενικευμένες αντιδράσεις αποφάσισε να ... συγκροτήσει ειδική ομάδα για να μελετήσει το πρόβλημα!! Νομίζουν ότι έτσι θα κατευνάσουν την γενική κατακραυγή για την πολιτική των διακρίσεων και θα την περιορίσουν στις αποφάσεις της Γαλλικής και της Ιταλικής κυβέρνησης που απελαύνουν τους Ρομά.


 Οι πολιτικοί εκφραστές του κεφαλαίου που εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση των κρατών μελών και συναποφασίζουν στην ΕΕ πιστεύουν ότι με την καταδίκη των κυβερνητικών αυτών αποφάσεων, μπορούν να βγάλουν άσπιλους την ΕΕ και εαυτούς για τις διαρκείς και συστηματικές διακρίσεις σε βάρος των Ρομά.
Η πολιτική όμως των διακρίσεων βρίσκεται στην ίδια την φύση της ιμπεριαλιστικής διακρατικής ένωσης του κεφαλαίου. Είναι τόσο πιο έντονη όσο πιο ευάλωτα είναι τα κοινωνικά στρώματα και όσο πιο μεγάλα κέρδη μπορούν να εξασφαλίσουν στο κεφάλαιο.
Οι Ρομά όλο και περισσότερο θα βρίσκουν μπροστά τους την ΕΕ, τα όργανα της και τις δυνάμεις που την στηρίζουν. Μόνο ο κοινός τους αγώνας με τους εργαζόμενους για την ανατροπή της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, ενάντια στην ΕΕ και τους υποστηρικτές της, μπορεί να οδηγήσει στο σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: