Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Φόβοι Ομπάμα ότι αν πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Κορανιού στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεσπάσουν ταραχές στις μουσουλμανικές χώρες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι το σχέδιο ενός πάστορα στη Φλόριντα να κάψει αντίτυπα του Κορανίου χρησιμοποιείται από την Αλ-Κάιντα ως εργαλείο στρατολόγησης και κάλεσε τον εν λόγω πάστορα να επανεξετάσει την απόφασή του.

"Είναι χρυσωρυχείο στρατολόγησης για την Αλ-Κάιντα", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Καλημέρα Αμερική" του δικτύου ABC. "Μπορεί να έχουμε σοβαρά επεισόδια βίας σε τόπους όπως το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Μπορεί να αυξήσει τη στρατολόγηση ατόμων πρόθυμων να ανατιναχτούν σε αμερικανικές πόλεις ή ευρωπαϊκές πόλεις". 

"Είναι μια καταστροφική χειρονομία" και "εντελώς αντίθετη στις αξίες της Αμερικής", δήλωσε. "Ως ανώτατος διοικητής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα ήθελα να πω (στον πάστορα Τέρι Τζόουνς) ότι αυτό το σχέδιο για το οποίο μιλάει θέτει αληθινά σε κίνδυνο τους ένστολους νέους άνδρες και γυναίκες μας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν", πρόσθεσε ο Ομπάμα. 

Το κάψιμο του Κορανίου έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου, επέτειο των επιθέσεων του 2001, γύρω στις 18.00 (τοπική ώρα, 01.00 ώρα Ελλάδας της 12ης Σεπτεμβρίου) στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα. 

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: