Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Τόνι Μπλέρ...ο "αριστερός"...(Όπως ο Κλίντον και ο Ομπάμα, σωστά Μαρία Δαμανάκη;)

Στην επικαιρότητα ήρθε για μια ακόμα φορά ο Τόνι Μπλερ, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας για μια δεκαετία (1997 - 2007) αυτή την φορά για την λεγόμενη αυτοβιογραφία του, το βιβλίο που τιτλοφορείται «Ενα ταξίδι». Πρόκειται ουσιαστικά για την πολιτική του διαδρομή, μια διαδρομή ενάντια στα συμφέροντα του λαού της χώρας του και βέβαια ματοβαμμένη με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων θυμάτων του ιμπεριαλισμού, από το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και τα μακελειά του Αφγανιστάν από το 2001 και του Ιράκ από το 2003.
Με τον γνωστό κυνισμό του ο συνοδοιπόρος και θαυμαστής του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, στο βιβλίο υποτίθεται ότι λυπάται για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ αλλά δηλώνει αμετανόητος για την ...αναγκαιότητα του υποτιθέμενου πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Αλλωστε και σήμερα σε αναγνώριση της συμβολής του στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, είναι ο ειδικός απεσταλμένος του λεγόμενου «Κουαρτέτου» για την Μέση Ανατολή (που συναποτελούν οι ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ).

Ταυτόχρονα οι πηγές ...εισοδημάτων του είναι πολύμορφες και δεν αρκείται σε βιβλίο και ακριβοπληρωμένες διαλέξεις. Προωθεί «πρωτοβουλίες» όπως αυτή για την «διακυβέρνηση στην Αφρική», το «Ιδρυμα Πίστης Τόνι Μπλερ», το «Ιδρυμα για τον Αθλητισμό» ή «Για την Κλιματική Αλλαγή». Είναι φανερό ότι το σύστημα εκμετάλλευσης αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ένα δικό του ...παιδί, που διάφοροι οπορτουνιστές και στην χώρα μας (τύπου ΣΥΝ), βάφτιζαν «αριστερό», όπως εξάλλου και τον ανεκδιήγητο Μπιλ Κλίντον ή το σημερινό Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγή:Κυριακάτικος Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: