Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Σπάτα εναντίον αδέσποτων


Άλλος ένας δήμος της Αττικής, αυτός των Σπάτων, όχι μόνο δεν έχει εφαρμόσει το νόμο 3170 του 2003 που αφορά στην προστασία και περισυλλογή των αδέσποτων, αλλά πολεμά τους φιλόζωους που τα φροντίζουν.

Στο πρώτο περιστατικό, ο δήμαρχος Σπάτων κος Αθανάσιος Τούντας έστειλε καταγγελία που έκανε μη φιλόζωη δημότισσα σε φιλόζωη δημότισσα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται να σιτίζονται τα ζώα που ζουν στην οδό Μυκ. Τάφων, γιατί ενοχλούν. Η κα Σ.Α. που έκανε την καταγγελία έχει πολλές φορές διωχθεί από την αστυνομία γιατί προσπαθεί απροκάλυπτα να σκοτώσει τα άμοιρα αδέσποτα της περιοχής, είτε με το αυτοκίνητο της είτε με άλλους τρόπους. Ο δήμαρχος προφανώς αγνοούσε αυτά τα περιστατικά και ενήργησε μη κάνοντας ούτε καν αυτοψία στην περιοχή.

Στο δευτερο περιστατικό, ο αντιδήμαρχος Σπάτων κος Πέτρος Κατσούλης, ειδοποιήθηκε πριν 3 μήνες, μαζί με την αστυνομία, όταν ένα αδέσποτο «επιτέθηκε» σ' ένα παιδί στη Χριστούπολη. Ο σκύλος, που τότε ήταν κουτάβι, πάνω στο παιχνίδι και λόγω πολυκοσμίας, «δάγκωσε» λίγο πιο δυνατά ένα παιδί. Ο αντιδήμαρχος τότε «προσφέρθηκε» να δέσει το ζώο σε ιδιόκτητη έκταση που παρκάρει τα φορτηγά του. Σύμφωνα με την πρόεδρο του φιλοζωικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού σωματείου Σπάτων κα Ευτυχία Συγγούνη, ο κος Κατσούλης έκτοτε δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ τι τρώει το ζώο, πως είναι η υγεία του και αν προστατεύεται από τη ζέστη. Πριν λίγες μέρες το ζώο λύθηκε και βρέθηκε χτυπημένο και κατόπιν εξέτασης με σοβαρή μόλυνση από χτυπήματα. Η αντίδραση του αντιδημάρχου στην ανακοίνωση του γεγονότος ήταν ότι «θα το αμολήσει» και κατόπιν παράκλησης της κας Συγγούνη, έκανε πίσω και θα το κρατήσει εκεί δεμένο για λίγο ακόμα. Ο σκυλάκος περιμένει εκεί δεμένος εσάς να τον υιοθετήσετε και να τον σώσετε (τηλ. 6936 939615). Τα φιλοζωϊκά σωματεία χωρίς την οικονομική βοήθεια την οποία είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν οι δήμοι, δεν μπορούν να επιβιώσουν. Ο δήμος Σπάτων δεν έχει πρόγραμμα περισυλλογής αδέσποτων για το 2010 και αδιαφορεί για κάθε τι που σχετικό με τα αδέσποτα. Ως πότε;
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: