Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΔΟΝ : Ελληνοκύπριοι – Τουρκοκύπριοι και θέλουν και μπορούν να επανενώσουν την πατρίδα τους.Έξω όλοι οι στρατοί ανεξάρτητο νησί !

Το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές ΠΕΟ, DEV-IS και την Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης για την χθεσινή μαζική εκδήλωση κάτω από το σύνθημα: «Συναπάντημα ειρήνης και επανένωσης». Θεωρούμε πολύ σημαντικές τέτοιου είδους επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις που στόχο έχουν το κοινό όραμα του κάθε Κύπριου, Ε/κ και Τ/κ, της επανένωσης και απελευθέρωσης του τόπου και του λαού μας.

Ο Κυπριακός Λαός, Ε/κ και Τ/κ εξέφρασαν μαζικά ηχηρό μήνυμα για συνέχιση του αγώνα για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή ορίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Μια λύση που θα διασφαλίζει ένα ενωμένο κράτος με μια και μόνη κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Μόνο αυτή η λύση θα αποτρέψει την οριστική διχοτόμηση της πατρίδας μας που είναι η καταστροφή του τόπου μας.

Βροντερό παρόν στις δύο παράλληλες πορείες έδωσαν οι νέοι και από τις δύο κοινότητες, με μπροστάρη την ΕΔΟΝ, οι οποίοι βροντοφώναξαν: «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της», «Οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είναι εχθροί μας, οι Τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί μας» «Έξω όλοι οι στρατοί ανεξάρτητο νησί» «ΝΑΤΟ-CIA-ΠΡΟΔΟΣΙΑ» και «Εξήντα χρόνια ΝΑΤΟ η ίδια ιστορία χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία».

Στην χθεσινή Δικοινοτική εκδήλωση ο Κυπριακός Λαός διατράνωσε την θέληση του για μια πατρίδα και ένα λαό, ενώνοντας την φωνή του για την υπερίσχυση του αληθινού πατριωτισμού και παραμένοντας ανειρήνευτη πολέμιοι του εθνικισμού και του φασισμού. Υψώνοντας τη φωνή μας και τη σημαία της ειρήνης διαμηνύοντας ότι δεν θα αφήσουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που σχεδίασε και εκτέλεσε ο ιμπεριαλισμός και τα όργανα του, το 1974. Παράλληλα οι νέοι της Κύπρου άναψαν την φλόγα της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης εκφράζοντας την βούληση τους πως το μέλλον του λαού μας δεν είναι οι κατοχικοί στρατοί και τα συρματοπλέγματα. Σφίγγοντας τις γροθιές μας και δίνοντας υπόσχεση πως ενωμένοι θα παλέψουμε και ενωμένοι θα νικήσουμε, δυναμώνοντας τον όρκο για μια Κύπρο ειρηνική και ευημερούσα πατρίδα.

Ως ΕΔΟΝ θεωρούμε πως αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο μας πρέπει να επικρατήσει ένα κλίμα ενότητας, ομοψυχίας και συνεργασίας στο εσωτερικό μέτωπο αφήνοντας πίσω οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Η νεολαία έχει ρόλο να διαδραματίσει θωρακίζοντας τον Πρόεδρο Χριστόφια στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει για να λυτρώσει τον τόπο μας, φτάνοντας στην πολυπόθητη λύση.

Ως ΕΔΟΝ κρίνουμε πως είναι απαραίτητη μια παλλαϊκή ενότητα που θα συσπειρώνει το λαό και θα δίνει δύναμη στον Πρόεδρο, στις προσπάθειες που καταβάλει. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει όλοι, με μια φωνή να αγωνιστούμε για την τελική δικαίωση της Κύπρου μας.

02/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: