Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Σκληρή κόντρα στην βουλή της σοσιαλφασιστικής συμμαχίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΛΑ.Ο.Σ) με την αριστερά (Κ.Κ.Ε.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α)

Την αντιπαράθεση με την αριστερά επέλεξε χθες το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προλάβει τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επιτέθηκε στο ΚΚΕ γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα του ζητά να έρθει το νέο Μνημόνιο στη Βουλή και καλεί τον λαό "να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία". Πρόκειται για κίνηση εντυπώσεων, είπε ο Χρ. Παπουτσής και αναρωτήθηκε αν στόχος του ΚΚΕ είναι να αποτύχει η διάσωση της χώρας.
Επικρίνοντας την παρέμβαση Παπουτσή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι θυμίζει τον υπουργό Εργασίας Λάσκαρη, που διεκήρυσσε ότι χάριν του εθνικού συμφέροντος πρέπει να καταργηθεί η πάλη των τάξεων.
"Το μήνυμα που έστειλε ο Χρ. Παπουτσής είναι ότι κάθε διαμαρτυρία, αγωνιστική αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής θέτει σε κίνδυνο το έθνος, θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της πατρίδας. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και ολισθηρό έδαφος", πρόσθεσε.
Ο Χρ. Παπουτσής είπε ότι παραποιήθηκε ο λόγος του, αλλά επέμεινε στις θέσεις του. "Αν θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία μπορεί να αρνηθεί να πληρώσει τις συνέπειες του χρέους, ας σταθεί στο πλευρό της και ας διεκδικήσει μαζί της την ανατροπή του Μνημονίου" απάντησε ο Θ. Δρίτσας, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι εργάζεται για να σώσει την πλουτοκρατία και όχι τη χώρα.

Το ΛΑΟΣ θυμάται τον… Γράμμο

Στο περιθώριο της πολιτικής αντιπαράθεσης σημειώθηκε οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή και Νίκο Καραθανασόπουλο και του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα. Αφορμή ήταν η υπόμνηση του Ν. Καραθανασόπουλου ότι στην Κατοχή εκπρόσωποι της αστικής τάξης ήταν δωσίλογοι. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ξεκίνησε "ιερεμιάδα" φθάνοντας μέχρι τον Γράμμο και το Βίτσι, κάνοντας τον Ν. Καραθανασόπουλο να τον αποκαλέσει "ρεντίκολο, περίγελω και γραφικό".
Βλέποντας τον ΛΑΟΣ να εμφανίζεται ως ο κατέχων την απόλυτη αλήθεια, ο Θ. Δρίτσας επεσήμανε ότι "η ιστορική αλήθεια είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για να την αφήσουμε στην ακροδεξιά", αλλά ο Α. Γεωργιάδης του ζήτησε να καταδικάσει όσους του έσπασαν το μαγαζί και τον Μελιγαλά! Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος είπε ότι "κανείς μας δεν έχει δικαίωμα όχι να αναμοχλεύει, όπως συνήθως λέμε, αλλά να προσπαθεί είτε να παρερμηνεύσει είτε να μονοπωλήσει την πραγματική ιστορική αλήθεια".

Πηγή:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: