Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ, 25/8/2010

Αγαπητοί σύντροφοι,
Communist Party of Vietnam flag.svg
Communist Party of Vietnam
Đảng Cộng sản Việt Nam

Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον σύντροφο στρατηγό Βο Νγκουγιέν Γκιαπ τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμότερες ευχές μας με αφορμή τα εκατοστά του γενέθλια.
Ο στρατηγός Βο Νγκουγιέν Γκιαπ είναι μια εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα που διεξήγαγε ο βιετναμέζικος λαός υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και την ηγεσία του Χο Τσι Μινχ. Έπαιξε ηγετικό ρόλο στη στρατιωτική συντριβή του ιαπωνικού, γαλλικού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.
Υπήρξε θρυλική στρατιωτική και πολιτική μορφή στον πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας και τον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές του απελευθερωτικού αγώνα όπως οι μάχες του Λάνγκ Σον, του Ντιεν Μπεν Φου, η εκστρατεία Χο Τσι Μίνχ κα.

Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος από την ίδρυσή του, διετέλεσε μέλος του ΠΓ υπουργός στην κυβέρνηση Εθνικής Απελευθέρωσης, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, υπουργός άμυνας. Είχε σημαίνουσα θεωρητική και πρακτική συμβολή στην ανάπτυξη του παλλαϊκού πολέμου. Η πίστη του στον λαϊκό παράγοντα, στο κομμουνιστικό πνεύμα και ιδεώδες, στο σοσιαλισμό αποτελούν παρακαταθήκη για τους επαναστατικούς αγώνες των εργατών σε όλο τον κόσμο.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: