Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΡΟΥ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στηρίζουν τον ίδιο υποψήφιο

Ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του Κ.Κ.Ε

Την πρώτη κοινή υποψηφιότητα για τις τοπικές εκλογές ανακοίνωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Πρόκειται για τον Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, επί δύο τετραετίες δήμαρχο της Σκύρου. Μάλιστα, ο υποψήφιος σε συνέντευξή του δηλώνει ...«ανεξάρτητος» και πως «η Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που λόγω και της οικονομικής κρίσης πρέπει να ξεπεραστούν τα ταμπού της κομματικής ταυτότητας. Η Αυτοδιοίκηση είναι έξω και πάνω από τα κόμματα». Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δηλώσει ότι τον στηρίζουν...


Ετσι εννοούν αυτά τα δύο κόμματα την «ανεξαρτησία» και επιχειρούν να παραπλανήσουν το λαό και να υφαρπάξουν την ψήφο του. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πέσουν σε αυτή την παγίδα. Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, τα λαϊκά στρώματα είναι υποχρεωμένα από τα πράγματα να αποδοκιμάσουν τις όποιες «ανεξάρτητες» υποψηφιότητες. Επιπλέον, υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα όπου υποψήφιοι συνδέονται άμεσα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και βέβαια, τώρα με τον «Καλλικράτη», τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν πολλούς λόγους να ενεργοποιηθούν ενόψει των τοπικών εκλογών, αφού οι περιφέρειες και σε κάποιες περιπτώσεις οι δήμοι θα συνδεθούν άμεσα με τα «πακέτα» του ΕΣΠΑ, με τις κατευθύνσεις του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και θα μοιράζουν μεγάλα έργα και χρήμα σε επιχειρηματίες.
Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Αλήθεια τι κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπαιγνία; Τι θησαυρός κρύβεται στη Σκύρο των 2.500 κατοίκων; Μήπως έπιασε ο πόνος τους κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά για τους κτηνοτρόφους της Σκύρου, που έχουν ακόμη απούλητα τα κρέατα και τυροκομικά τους; Μήπως νοιάστηκαν για την εξαθλίωση των ψαράδων του νησιού; Μήπως θα στείλουν χρήματα για το βιολογικό καθαρισμό, που αποτελεί "βούρκο" για το νησί, τους κατοίκους και τους παραθεριστές; Τίποτε από όλα αυτά. Τότε ποιος ευλόγησε αυτή τη συμπαιγνία; Η Σκύρος είναι ένα όμορφο και μικρό νησί, αλλά τα κιλοβάτ, τα λεφτά και τα συμφέροντα είναι πολλά. Η κ. Μπιρμπίλη άρον-άρον υπέγραψε την έγκριση γιγάντιου αιολικού πάρκου στο νότιο μέρος του νησιού. Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα. Μεγαλοκατασκευαστές, ιδιοκτήτες μεγάλων ΜΜΕ, εθνικοί εργολάβοι, μαζί με καλόγερους της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Ορους (έχουν συστήσει και εταιρεία γι' αυτό), καταστρέφουν το νησί για τα ληστρικά κέρδη τους. Αυτό το σχέδιο είναι η βάση της κοινής επιλογής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γιατί και οι δύο είναι αυθεντικοί εκπρόσωποι αυτών των διαπλεκόμενων μεγαλοσυμφερόντων».

Πηγή:www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: