Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ : Η «Goldair Handilng» προχωρά αδίστακτη σε εκατοντάδες απολύσεις



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών «Goldair Handilng» προχωρά αδίστακτη σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων προφασιζόμενη το σταμάτημα της συνεργασίας της με την «Aegean Airlines» λόγω συγχώνευσης της τελευταίας με την «Olympic Air». Μάλιστα δεν προχωρά άμεσα στις απολύσεις αλλά προειδοποιεί πρώτα τους εργαζόμενους ότι θα τους απολύσει το επόμενο διάστημα , για να γλυτώσει το μισό ποσό της αποζημίωσης, αξιοποιώντας έτσι τις ευνοϊκές για το κεφάλαιο διατάξεις του Νόμου 3863 που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι σχεδιασμοί τους προβλέπουν να απολυθούν :
  • 63 από τους 68 εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ρόδου
  • 11 από τους 15 εργαζόμενους από το αεροδρόμιο Κέρκυρας
  • 64 από τους 70 εργαζόμενους από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
  • 160 από τους 400 εργαζόμενους από το αεροδρόμιο Αθηνών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Θυμηθείτε τις χιλιάδες απολύσεις των εργαζόμενων μετά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην MIG του Βγενόπουλου και την δημιουργία της ιδιωτικής πλέον «Olympic Air» με εργαζόμενους με άθλιες εργασιακές σχέσεις, μισθούς συμβάσεις και δικαιώματα.

Σκεφτείτε ότι οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν σήμερα στην «Goldair Handling» αλλά θα συνεχιστούν και στις άλλες αεροπορικές εταιρείες, θα έχουμε πογκρόμ απολύσεων. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αρνητικές επιπτώσεις θα έχουμε στην εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών, στην ακρίβεια των εισιτηρίων, στην ασφάλεια των πτήσεων, στην συχνότητα και την ποιότητα των δρομολογίων. Εκεί θα οδηγηθούν τα πράγματα μετά την συμφωνία συγχώνευσης Aegean και Olympic Air και τη δημιουργία ενός ιδιωτικού αερομεταφορέα στη θέση του παλιού κρατικού αερομεταφορέα. Εξ άλλου ζούμε σήμερα τέτοιες αρνητικές επιπτώσεις μετά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής.

Γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί αυτή η πολιτική που συναποφασίζεται στην ΕΕ και προωθείται στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι πολιτική ανάπτυξης που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και χτυπάει αλύπητα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης των αγορών στρατηγικών τομέων της οικονομίας όπως είναι η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, οι αερομεταφορές, κλπ, η πολιτική δηλαδή που οδηγεί αντικειμενικά σε διαδικασίες συγκεντροποίησης του κεφαλαίου, σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Θα αποδεχθούμε αυτή την πολιτική που φέρνει στη ζωή μας απολύσεις, ανεργία, μείωση μισθών, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, εξαθλίωση και φτώχεια; Υπάρχει άλλος δρόμος υπέρ του λαού;


Το ΠΑΜΕ σας καλεί να πείτε αποφασιστικό ΟΧΙ σε αυτή την πολιτική. Να πείτε ΟΧΙ στις απολύσεις στην Goldair Hnding . Να απαιτήσετε να ανακληθούν όσες απολύσεις έχουν γίνει και να σταματήσουν οι όποιοι σχεδιασμοί υπάρχουν για απολύσεις το επόμενο διάστημα. Σας καλούμε να οργανώσετε τον αγώνα σας για την απόκρουση των απολύσεων και να έρθετε σε επαφή με το ΠΑΜΕ για να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στις προσπάθειές σας .
Σας καλούμε να ξεσηκωθείτε , να βγείτε στους δρόμους του κοινού ταξικού αγώνα μαζί με τους άλλους εργατοϋπάλληλους του δημόσιου και των πρώην ΔΕΚΟ. Όλοι μαζί να αντιδράσουμε , να συγκρουστούμε, να αντεπιτεθούμε και να ανατρέψουμε με την πάλη μας αυτή την πολιτική στο σύνολό της. Να συγκρουστούμε με το κεφάλαιο και τους φορείς της πολιτικής που το υπηρετεί, την ΕΕ , την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ, τους υποστηρικτές της ΕΕ του κεφαλαίου.

Σας καλούμε να οργανώσετε την πάλη σας με βάση το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διευρυμένες ανάγκες των εργαζομένων. Να ανοίξουμε όλοι μαζί το δρόμο για μια άλλη ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τους εργαζόμενους και το λαό και όχι τα μονοπώλια. Μόνο η πάλη με αυτή τη γραμμή έχει προϋποθέσεις νικηφόρας έκβασης.
Δεν έχετε να περιμένετε τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ στη ΓΣΕΕ, στις μεγάλες ομοσπονδίες και σωματεία όπου πλειοψηφούν γιατί έβαζαν και βάζουν ακόμα πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική των αντιδραστικών ανατροπών, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Τρανή τελευταία απόδειξη η υπογραφή της επαίσχυντης τριετούς ΕΓΣΣΕ για μείωση των πραγματικών αποδοχών .

Συνάδελφοι
Εμπιστευθείτε το ΠΑΜΕ, τη γραμμή και πλαίσιο πάλης που έχει χαράξει. Συμπορευτείτε μαζί του στον αγώνα για :
  • απόκρουση συνολικά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, των απολύσεων, των αντεργατικών ανατροπών και των μνημονίων
  • φορολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες μας
  • μια άλλη πολιτική ανάπτυξης που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους φορείς του. Στα πλαίσια μιας τέτοιας ανάπτυξης παλεύουμε για ενιαίους αποκλειστικά κρατικούς –λαϊκούς φορείς σε όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας (Ενέργεια, Ορυκτός πλούτος, Τηλεπικοινωνίες. Μεταφορές, Ταχυδρομεία, νερό, κλπ), οι οποίοι θα αποτελούν λαϊκή περιουσία και μέσω κεντρικού σχεδιασμού και εργατικού ελέγχου θα παράγουν, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος φθηνά και υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Σε μια τέτοια προοπτική έχει σημασία η πάλη για ενιαίο φορέα αερομεταφορών που θα είναι λαϊκή περιουσία , θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες για ποιοτικές, φθηνές, ασφαλείς αερομεταφορές με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και με πλήρη δικαιώματα.


Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: