Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Επίθεση Τσίπρα σε Κουβέλη για την υποψηφιότητα Καμίνη


Αποδοκίμασε ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη διακομματική στήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος του Συνασπισμού υποστήριξε ότι η στήριξη του τέως Συνηγόρου του Πολίτη θα αποτελούσε "συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας" και πρόσθεσε: "Εκπλήσσομαι με την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι πρώην σύντροφοί μας από μια λογική ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς σε μια λογική συμπληρωματικής δύναμης στο κυβερνών κόμμα".

Υποστήριξε ότι οι επιλογές της Δημοκρατικής Αριστεράς επιβεβαιώνουν ότι τα στελέχη της πάλαι ποτέ Ανανεωτικής Πτέρυγας δεν αποχώρησαν από το Συνασπισμό εξαιτίας της διαφωνίας τους με τη συμμαχία ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή είχαν κάνει βασικές πολιτικές επιλογές σε άλλη κατεύθυνση.
Επιτέθηκε στο Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντας "θλιβερό" το γεγονός ότι -όπως είπε- δεν ασχολούνται με το πώς θα κάνουν αντιπολίτευση. Πρόσθεσε ότι θλίβεται και από τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Αναζητούνται "αντάρτες"
Εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι εκλογές του Νοεμβρίου αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική μάχη κατά του Μνημονίου και επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο στήριξης "ανταρτών" που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα.
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στήριξης των πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητων, Σοφία Σακοράφα και Βασίλη Οικονόμου, αν θέσουν υποψηφιότητες, αλλά και του εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου. Για τους πρώτους είπε ότι "έχουν αναδείξει την ιστορική ανάγκη της συνάντησης της σοσιαλιστικής Αριστεράς με την ριζοσπαστική Αριστερά". Για το μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι "είναι ένα πρόσωπο που πράγματι θα μπορούσε να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και να βρεθεί δίπλα στη ριζοσπαστική Αριστερά".
Πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: